Sindikat tvrdi: Odluka o stečaju Gredelja politički instruirana

U povodu uhićenja Gredeljeva stečajnog upravitelja Pere Hrkaća i sutkinje Vesne Malenice, predstavnici radnika te tvrtke još su jednom upozorili na nered i kršenje radničkih prava.

Sindikati tvrde da stečajni plan za Gredelj ni nakon pet godina ne postoji te traže hitan sastanak s premijerom i resornim ministrom kako bi se osigurao izlazak te tvrtke iz stečaja i mogućnost prijavljivanja na inozemne natječaje. Glavni problem Gredelja sad je taj što posla ima, ali više nema ljudi.

Damir Jakuš iz Udruge radničkih sidnikata Hrvatske rekao je kako su od početka tvrdili da Gredelj nikada nije trebao biti u stečaju. Tvrdili smo da je to politički instruirano, što se na kraju i dokazalo jer zbog 4 milijuna kuna tvrtku vrijednu milijardu i pol otjerati u stečaj bila je odluka politike, rekao je Jakuš.

Da stečaj Gredelja nije politička odluka, nego jedino ekonomski opravdano rješenje, tvrdio je 2012. tadašnji ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. To nije politička odluka, već odluka Trgovačkog suda, ustvrdio je tada Hajdaš Dončić.

Kako su sutkinja, stečajac i ekipa izvukli za sebe milijune kuna

Facebook Komentari