Dalić o uspjesima u Agrokoru

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta danas je održana četvrta sjednica Savjetodavnog tijela u postupku izvanredne uprave u trgovačkom društvu Agrokor d. d.

“Članovi Savjetodavnog tijela su na zahtjev potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić raspravljali o mjesečnom izvješću izvanredne uprave Agrokora za razdoblje od 11. listopada do 10. studenoga s planom održivosti, o financijskim izvješćima koje je za Agrokor revidirala revizorska kuća PricewaterhosuseCoopers (Pwc) te o prijavljenim tražbinama.
Na sjednici se raspravljalo i o trenutnom gospodarskom i financijskom stanju u Agrokoru kao i o provedbi svih mjera izvanredne uprave, navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

“Članovi Savjetodavnog tijela složili su se kako je, zahvaljujući primjeni Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, u Agrokoru postignuto otklanjanje sistemskog rizika mogućeg nekontroliranog kraha ove velike kompanije po ukupno gospodarstvo, održana stabilnost poslovanja i sačuvana radna mjesta.

Zaključak članova Savjetodavnog tijela, na temelju prezentiranih podataka, je da se postupak izvanredne uprave i dalje odvija u dobrom smjeru te su stvoreni uvjeti da se izvanredna uprava sada usredotoči na pripremu podloge i izradu nacrta nagodbe o kojoj će odluku donijeti vjerovnici”, navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva.

Facebook Komentari