Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv Bandića zbog Marićevog brata

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučivalo je danas o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u čak četiri slučaja.

Riječ je o prijavama koje se odnose na novčane nagrade Sandri Perković i Milani Vuković Runjić, koje su sudjelovale u kampanji zagrebačkog gradonačelnica te članicama Bandićeve stranke.

Također se razmatralo i to je li Bandić utjecao na Upravu Zagrebačkog holdinga oko zapošljavanja Svetimira Marića, brata Gorana Marića, ministra državne imovine te je u tom slučaju Povjerenstvo odlučilo pokrenuti postupak kako bi se utvrdilo je ti u pitanju sukob interesa.

Povjerenstvo na sjednici razmatra čak 21 točku, između ostalog odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu, državnog tajnika u Ministarstvu uprave Darka Nekića, zamjenice ministra pravosuđa do 17. veljače 2016. Sandre Artuković Kunšt.

Trebalo bi dati mišljenje u predmetima saborskih zastupnika Tomislava Sokola, Franje Lucića, Miroslava Šimića i Borisa Miloševića, prenosi Dnevnik.hr.

Svetimir Marić, brat ministra Gorana Marića, podnio je ostavku na dužnost koju je obavljao u upravi tvrtke HŽ-a

Facebook Komentari