Nevjerojatan bijeg sjevernokorejskog vojnika pod kišom metaka

Sjevernokorejski vojnik koji je uspio pobjeći u Južnu Koreju preko strogo čuvane demilitarizirane zone ranjen je s najmanje pet metaka i u kritičnom je stanju, izvijestili su iz Južne Koreje, piše BBC.

Vojnik je jučer uspio pobjeći u Južnu Koreju kroz selo Panmunjom. Plan mu je bio pobjeći automobilom, no otpao mu je kotač pa je morao nastaviti pješice.

Sjevernokorejski vojnici ispucali su prema njemu 40 metaka, no on je uspio pobjeći, a pronađen je pod hrpom lišća.

Probio se kroz kišu metaka

Oko 1000 ljudi svake godine pobjegne iz Sjeverne u Južnu Koreju, no malo njih se odlučuje na svoj bijeg kroz demilitariziranu zonu koja je jedna od najčuvanijih mjesta na svijetu.

Južnokorejska vojska je izvijestila da je vojnik još uvijek bez svijesti i da ne može samostalno disati, no da mu život još uvijek može biti spašen. Iz njegova tijela liječnici su izvadili pet metaka, a pretpostavljaju da su još dva ostala unutra. Vojnik je viđen kako se vozi uz zonu, a potom mu je otpao kotač na automobilu. – Izašao je iz vozila i nastavio bježati prema jugu kroz kišu metaka – kazao je sjevernokorejski vojni dužnosnik. Potom se sakrio iza zgrade na južnokorejskoj strani, a pronađen je ispod hrpe lišća. Ministar obrane Južne Koreje Song Young-moo rekao je da je ovo prvi puta da su sjevernokorejski vojnici pucali prema južnoj strani zone, prenosi Večernji.

Facebook Komentari