Nova borba za uklanjanje bazne stanice na Jarunu

Stanovnici zagrebačkog Jaruna pokušavaju se izboriti za uklanjanje bazne stanice postavljene na vrhu jedne zgrade.

Navode kako je sporno više toga, od činjenice da lokacija bazne stanice ne odgovara urbanističkom planu, do potpisa suglasnosti koje je prikupljao predstavnik stanara – koji je, kažu stanari, zaposlenik teleoperatora.

Bazna stanica postavljena je u jeku godišnjih odmora, no građani su odmah krenuli u akciju i stupili u kontakt s institucijama – od Ministarstva zdravstva do građevinske inspekcije.

Stanari tvrde da prema GUP-u iz lipnja 2016. nije moguće postavljati antene u stambenim zonama, odnosno u zonama škola – a škola se nalazi 150 metara od zgrade – te da je bazna stanica postavljena bez potrebnih 100 potpisa suvlasnika zgrade.

Reakciju predstavnika stanara nismo uspjeli dobiti, dok smo od Hrvatskog telekoma dobili pisani odgovor: “Bazna stanica postavljena je u skladu sa svim propisima, a navedena lokacija odabrana je upravo radi žalbi korisnika s tog područja zbog nedovoljne pokrivenosti mobilnim signalom. Ugovor je sklopljen u ime voljnih suvlasnika objekta na propisan način te je u potpunosti legitiman”.

Stanica još nije puštena u rad, jer su sva tri dosadašnja pokušaja stanari uspjeli spriječiti.

Facebook Komentari