Hajduk je pronašao novog trenera. To je Željko Kopić, s kojim postoji poveznica od ranije

Hajduk je pronašao novog trenera. To je Željko Kopić s kojim su tijekom nedjelje završeni pregovori, piše gol.hr.

“Predstavljamo novog trenera HNK Hajduka, gospodina Kopića. Jedan od najperspektivnijih trenera postao je trener Hajduka i ja mu na tome čestitam, te želim dobrodošlicu”, rekao je u uvodu predsjednik uprave splitskog kluba Ivan Kos.

“Hvala na dobrodošlici i pozivu u Hajduk. Osjećam veliko poštovanje i odgovornost. Siguran sam da ću dati sve od sebe kako bih prenio svoje ideje na ekipu i kako bi od Hajduka napravio momčad kakvu žele svih koji vole i poštuju Hajduk”, rekao je Željko Kopić.

“Ugovor je potpisan do kraja sezone s mogućnošću produljenja na dodatnu godinu dana”, objasnio je Mario Branco, sportski direktor.

Pomoćnici bivšeg trenera Slaven Belupa su Zlatko Bašić i Toni Golem.

”Poveznica između mene i Hajduka postoji duži niz godina, ali neke stvari se nisu poklopile da ovo ostvarimo i ranije. Nikada se nisam bavio obećanjima. Vjerujem u svoj rad i suradnike, te jedino što znam da ću sve što imam u sebi dati da iz Hajduka izvučem najbolje”, poručio je novi trener.

“Znam jako puno o ovoj momčadi Hajduka. Gledao sam ih dosad kao protivnike koje sam želio pobijediti. Sada se to promijenilo. Imam sliku onog što sam vidio kod trenera koji su ih vodili. Zanima me koliko će se adaptirati na moje zamisli i koliko će se brzo vratiti kohezija unutar momčadi koja je u posljednje vrijeme poljuljana. Momčad ima kvalitetu i vjerujem da ćemo se ubrzo vratit na pobjedničke staze”.

Na pitanje o povratku Saida u prvu momčad, Kopić je rekao:

“Razgovarali smo o statusu svih igrača i klub je odlučio staviti na raspolaganje sve igrače, a među njima je i Said. Nakon toga ćemo vidjeti koliko će tko ispunjavati zadatke koji su pred njima postavljeni. Svi su ovdje”.

Mario Branco morao je odgovoriti na pitanje o vlastitom ostanku na Poljudu.

”Ovdje sam 18 mjeseci i nikada nisam bježao od odgovornosti. Svoju sam ostavku stavio na raspolaganje nakon poraza od Rudeša, no Kos me zamolio da ostanem za vrijeme trenerske tranzicije. Ja nikada ne želim biti problem za Hajduk. Moj odlazak klub neće koštati nijednu kunu. Kada mi gospoda u klubu kažu da sam suvišan, odlazim iste sekunde”.

Kopića su na Poljudu htjeli i ranije

Kopić se s dolaskom na klupu Hajduka povezivao i ranije. Splićani su ga htjeli dovesti i u ljeto 2015. i u ljeto 2016., ali tada nije došlo do dogovora.

Kopić je jedan od najtalentiranijih hrvatskih trenera, klubovi u kojima je dosad radio redom ističu njegovu studioznost i taktičku obučenost. Može se pohvaliti da je s tri kluba pobjeđivao Hajduk (Lučko, Zagreb, Slaven Belupo).

Lučko je preuzeo nakon što su katastrofalno otvorili nastup u svojoj prvoj i jedinoj sezoni u HNL-u (2011./2012.) i premda su njegovim dolaskom proigrali i počeli skupljati bodove, početni zaostatak bio je prevelik da bi se uspjeli spasiti.

Iako je službeni trener bio predsjednik Dražen Medić, Kopić je taj koji je prije dvije godine najzaslužniji za sjajno peto mjesto Zagreba u prvoj sezoni kako su se vratili u Prvu HNL.

Tada je dobio poziv Slaven Belupa i otišao u Koprivnicu gdje je ostvario najveći uspjeh u svojoj trenerskoj karijeri dovevši Farmaceute do finala Kupa u kojem su nesretno poraženi od Dinama, piše gol.hr.

Facebook Komentari