Beljak se slaže s izvanrednim stanjem Predsjednice RH

“Oporba smo, to ne dolazi u pitanje. To smo dokazali prije šest mjeseci kad nam se nudilo sve i svašta da uđemo u vlast”, izjavio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak u emisiji Hrvatskog radija ‘Oporbeni zarez’, komentirajući činjenicu da nijedan zastupnik HSS-a u Saboru nije glasovao ni za ni protiv opoziva Vlade premijera Plenkovića. Kazao je kako su pogriješili što nisu ostali na glasovanju te dodao kako su razlozi odlaska sa maratonske sjednice banalni, “umor, bolesti i izvjesnost glasovanja”.

“Nema tajni i skrivenih namjera. Nadamo se da će se sve opozicijske stranke sastati i napraviti plan kako se boriti protiv najnesposobnije Vlade u povijesti hrvatske države”, kazao je Beljak. Dodao je kako je HSS spreman sudjelovati u platformi, ali da inicjativu za okupljanjem oporbe treba potaknuti SDP kao najveća oporbena stranka. SDP treba dati i kandidata za premijera. Svaki dan kontaktira s predsjenikom SDP-a Davorom Bernardićem, kazao je Beljak. Svi mi u opoziciji, uključujući i Most, imamo čiste ruke – i od toga trebamo krenuti”, zaključio je Beljak. Dodao je kako bi u “cijeloj toj priči dobro došao i HSLS”.

“Gospodin Plenković može i dalje zakucavati i misliti da je pametan, ali 80 posto građana misli kako Vlada ide u pogrešnom smjeru. Vladajuća koalicija nema politički, nego trgovački legitimitet”, smatra Beljak. Povratak Ivana Vrdoljaka na čelo HNS-a neće učvrstiti vladajuće jer HNS više ne postoji kao stranka, a Vrdoljak je izvučen kao marioneta da bi se u medijima više pričalo o njemu, a ne o greškama Vlade, rekao je.

Smatra da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u pravu kad kritizira Vladu, ali ne zna njene motive, jer takvo stanje nije od jučer. Smatra da je predsjednica odlučila istupiti ponajprije radi pada njezinog rejting.

“Hrvatska jest u izvanrednom stanju što se tiče iseljavanja, a društvo nisu brojke”, dodao je. Posebno ga smeta što “smo se odlučili živjeti u kapitalizmu, a Vlada spašava privatnu kompaniju i brine o njezinim interesima”. “Mi postajemo spaljena zemlja i uvozom radne snage postat ćemo manjina u vlastitoj zemlji”, kazao je Beljak. Za njega je jedina prava demografska mjera uvođenje zanimanja ‘roditelj’ kako bi “mladi ljudi umjesto da odlaze, ostali i osnovali obitelj”. Ponovio je svoj stav kako je “nukleus demografske obnove – hrvatsko selo”.

Smatra kako Hrvatska neće uspjeti vratiti natrag Inu. “Situacija s Inom se ne da riješiti, to je uništeno. Kad nekom nešto prodate, novi vlasnik o tome odlučuje. Ina je za Mol bila svjetski, američki igrač, a sad je Mol gazda, mala je riba poujela veliku, a za to su krive sve vlade. Isto je i s Plivom i brodogradnjom”, kazao je Beljak. Da se on pita – nacioalizirao bi sve bušotine i osnovao hrvatsku naftnu kompaniju koja će imati koncesiju na te bušotine.

Facebook Komentari