Vatreni otputovali u Grčku, Dalić kaže da će igrati kao da je u Maksimiru bilo 0:0

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Grčku na uzvratni susret dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Između Vatrenih i plasmana u Rusiju stoji još samo pirejski uzvrat u nedjelju navečer. Izabranici Zlatka Dalića odličnim su nastupom na Maksimiru stekli tri pogotka prednosti (4:1).

“Moramo biti jako oprezni, ali igrati na pobjedu, bez čuvanja prednosti, istim stilom kao u Zagrebu. Bit će nam jako teško, ali očekujem da ponovimo dobru utakmicu. Mandžukić je u boljem stanju nego prije prvog susreta, no odlučit ćemo poslije završnog treninga”, kaže izbornik.

“Imamo visok, ali i opasan rezultat. Ništa nije gotovo, idemo u Grčku kao da je 0:0. Može biti nezgodno, sve može krenuti u krivom smjeru iz jedne situacije ili nekog prekida. Moramo potvrditi svoju kvalitetu”, dodaje.

Osjećaju li igrači umor?

“Nije lako igrati nakon tri dana, ali naučeni su na takav ritam. Znaju koliki je ulog, plasman na Svjetsko prvenstvo, i bilo bi šteta propustiti priliku nakon što su napravili dvije velike stvari, u Kijevu i Zagrebu. No, euforije nema, kao što ne smije biti niti tragedije. Moramo ići korak po korak, a malo ćemo proslaviti ukoliko uspijemo proći u Pireju”, pojasnio je Dalić.

Kako se izbornik nosi s ulogom jedne od zvijezda reprezentacije?

“Nisam ja zvijezda, ja ne želim mjesto u medijima i na naslovnicama, to nije moj stil. Nadam se da me neće biti na naslovnicama niti poslije ponedjeljka”, s osmijehom je zaključio izbornik.

Share This Article