VIDEO Novinarka N1 došla Todoriću na Londonska vrata, evo što se dogodilo

Jučerašnjom odlukom britanskog suda Ivica Todorić pušten je na slobodu, do daljnjega živi u Londonu, na adresi na kojoj ga je danas posjetila reporterka N1 Mirela Bačić. Vrata joj je otvorio sam Ivica Todorić.

Kratki razgovor s Todorićem pogledajte u videu:

Podsjetimo, jučer je, u pratnji svojih britanskih odvjetnika, Ivica Todorić ušao je u policijsku postaju u 08,40 po britanskom vremenu. Nakon što je zaprimljen EUN, dogovorili su s policijom i tužiteljstvom da će se Ivica Todorić dobrovoljno odazvati policiji i sudu na osnovu Europskog uhidbenog naloga (EUN). Odmah po dolasku na sud, u pratnji supruge i odvjetnika, Todorić je odveden u pritvorsku jedinicu.

U 16 sati izveden je pred suca i odgovorio je samo na jedno pitanje i to pristaje li ili ne na izručenje Hrvatskoj. Sudac ni u jednom trenutku nije otvarao meritum samog slučaja ili sumnji zbog kojih djela je zatraženo njegovo izručenje.

Tužitelj Benjamin Seifert zatražio je od suda da se Todorić zadrži u zatvoru zbog opasnosti od bijega. Branitelji su, suprotno tome, redali činjenice na osnovu kojih su tražili njegovo puštanje na slobodu do odluke suda, doznajemo iz izvora u britanskom sudu.

Prvi je argument bio da nema opasnosti od bijega jer se Todorić dobrovoljno pojavio na policiji i sudu je poznata je njegova adresa u Londonu.

Drugi i presudni argument je bio da nema opasnosti od utjecaja na svjedoke. To su potkrijepili odlukama hrvatskog suda koji je svu 14-oricu suosumnjičenih u Hrvatskoj pustio na slobodu i to bez ikakvih zaštitnih mjera pa ni odredbe o opasnosti od utjecaja na svjedoke, a nisu im ni oduzete putne isprave. Sudac je prihvatio argumente branitelja i to prije svega upravo zbog odluke suda u Hrvatskoj koji je sve osumnjičene pustio na slobodu.

Po izlasku sa suda u Londonu pred kojim se izjasnio da se protivi hrvatskom zahtjevu za izručenje i nakon plaćanja jamčevine od 100.000 funta Todorić je poručio da je ovo “jedna mala pobjeda, ali zapravo velika”.

Facebook Komentari