VIDEO Milan Kovač pred Istražnim povjerenstvom za Agrokor

Saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor nastavilo je s radom. Prvi je svjedočio bivši predsjednik Vlade Josip Manolić. Sjednica se nastavlja svjedočenjem Milana Kovača koji je bio zamjenik predsjednika hrvatskog Fonda za privatizaciju 1994., a predsjednik tog tijela 1995.- 1996. Dužnost ministra privatizacije u vladi Zlatka Mateše obnašao je od 16. prosinca 1996. do 1. travnja 1999. Nakon Milana Kovača trebao bi svjedočiti Ivan Penić.

Milan Kovač, svjedočenje:

Na čelo Fonda za privatizaciju Kovač je, kaže – došao na poziv predsjednika Franje Tuđmana kako bi razriješio primjedbe i sumnje u nezakonitosti. Sudjelovao je u donošenju novog zakona o privatizaciji koji je na snazi i danas. Poništio je, kaže Milan Kovač – na desetke pretvorbi. “Kad se vidjelo da nemamo milosti jedna je odvjetnička kuća poslala jedan članak zakona na ocjenu ustavnosti i tada smo prestali. Da smo nastavili puno stvari bi bilo jasnije. Neki sudski procesi koje smo pokrenuli i danas traju”, kazao je Kovač. Dodao je kako su sjednice Upravnog odbora fonda bile snimane do 2000. godine.

Dodao je kako osobno nije upoznao ni Antu ni Ivicu Todorića te da ništa ne zna o odnosima Agrokora i Zagrebačke banke. Također, nema nikakvih saznanja o tome da je Todorić financirao HDZ te da, dok je bio rizničar – nije bilo nikakve uplate od Todorića. “Dok sam ja bio predsjednik Fonda nije bilo privatizacije kompanija iz portfelja Agrokora. Tako da o tome nemam pojma”, tvrdi Kovač. Na pitanje Gordana Marasa smatra li da se privatizacija odvijala transparentno i po pravilima Kovač je odgovorio: “Nitko nije mogao utjecati na članove Upravnog odbora fonda, odnosno mogao je, ali to nije moglo proći. Nije se moglo izabrati lošiju ponudu. Svake smo godine Saboru podnosili izvješće i laž je da je u Fondu bilo ‘leglo u kojem se krčmi’. Čuo sam i ovdje laži o sebi. U toj situaciji najbolje prolaze kriminalci, a odlaze ljudi koji žele pošteno raditi”.
………………………………………………………………………………………..

VIDEO Na istražnom povjerenstvu za Agrokor svjedočio poznati udbaš Manolić koji je u Hrvatskoj nažalost imao istaknuto mjesto

Facebook Komentari