Plenković komentirao vijest o predaji Ivice Todorića u Londonu

Ivica Todorić uhićen je u Londonu nakon što se sam predao tamošnjoj policiji. Tu je vijest komentirao premijer Andrej Plenković.

‘Primio sam tu informaciju tijekom Interlibera da se Todorić predao policiji. Sukladno je to Europskom uhidbenom nalogu kojeg je izdala hrvatska policija. Sada slijedi uobičajena procedura. Postoji uobičajen slijed događaja sukladno zakonu kojeg smo usvojili. Todorić ima prava kao okrivljenik i vjerujem da će ih koristiti i ne želim o vremenskim okvirima špekulirati’, kazao je premijer.

Upitan je li naše pravosuđe znalo gdje se Todorić nalazi i je li Britancima dojavilo njegovu adresu Plenković je kazao: “Ne znam, to je stvar naših tijela koja su nadležna, sigurno ne izvršnih vlasti”, prenosi N1.

‘Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951.) uhićen u Londonu’, objavili su na svojim stranicama.

‘Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951.) u 9,04 sati po lokalnom vremenu pozvan u Charing Cross Police Station u Londonu gdje je i uhićen temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija’.

Todorić se predao policiji u Londonu

Facebook Komentari