National Crime Agency za N1: Hrvatska je uputila zahtjev za uhićenjem Todorića

Bavi li se britanska NCA (National Crime Agency) postupanjem vezanim uz uhićenje Ivice Todorića upitali smo izravno ovu službu iz koje smo dobili i službeni odgovor.

Na pitanje reporterke N1: “Što se događa u slučaju Ivice Todorića za kojim je Hrvatska i izdala europski uhidbeni nalog”, stigao nam je odgovor od glasnogovornika NCA-ja Aarona Paynea.

“Općenito govoreći, osoba za koju se vjeruje da je u Velikoj Britaniji i koja je tražena putem Europskog uhidbenog naloga (EAW), će biti uhićena od strane britanske policije i počet će postupak oko izručenja. Postupak oko izručenja potom provodi Westminster Magistrates Court. U smislu konkretnih pitanja o Europskom uhidbenom nalogu bojim se da na to moraju odgovoriti vlasti koje zahtjevaju uhićenje konkretne osobe. U ovom slučaju strana koja zahtjeva uhićenje je Hrvatska’‘, stoji u odgovoru.

Podsjetimo, Hrvatska je dostavila britanskoj policiji informaciju o adresi na kojoj se Todorić nalazi u Londonu, te bi njegova odluka da sam ode u policiju zapravo trebala prevenirati moguće uhićenje.

Isto tako, neslužbeno doznajemo, navodno je posljednjih dana Todorić i skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

Prisluškivanjem razgovora Hrvatska saznala gdje je Todorić, London je o tome izviješten na dvije razine

Facebook Komentari