Teksas slavi dvojicu heroja: Uperio je pušku prema napadaču. Ništa se nije micalo…

Teksas slavi dvojicu heroja koji su se dali u potjeru za “najgorim ubojicom u povijesti Teksasa” koji je u nedjelju u baptističkoj crkvi ubio 26, a ranio još dvadesetak osoba.

Johnnie Langendorff (27) ispričao je kako se dao u potjeru za teksaškim ubojicom Devinom Patrickom Kelleyjem nakon što je vidio kako je izašao iz Prve baptističke crkve u Sutherland Springsu, gdje je počinio masakr. Najmlađa žrtva imala je pet godina.

“Zapravo nisam vidio ubojicu. Vidio sam samo pucnjavu”, rekao je Langendorff do kojeg je dotrčao muškarac koji živi u susjedstvu crkve i koji je prvi dočekao ubojicu. Pokušao ga je zaustaviti, ali je ovaj umaknuo u automobil. Taj drugi muškarac bio je 55-godišnji Stephen Willeford koji je Kelleyju ipak uspio oteti pušku

“Gospodin je prišao mom kamionu i rekao da idemo u potjeru za napadačem. Jurili smo 150 kilometara na sat”, ispričao je.

Jurili su za njim sve dok u jednom trenutku na autocesti nije izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u jarak.

“Čovjek koji je bio sa mnom izašao je s puškom i uperio je prema napadaču, govoreći mu da izađe. No, ništa se nije micalo, nije se niti pomaknuo.”

Policija je došla nakon pet minuta i našla Kelleyja mrtvog iako još uvijek nije jasno je li se ubio ili je ipak pogođen mecima svojih progonitelja.

“Napravio sam ispravnu stvar”, rekao je teksaški heroj.

Kelley je inače bivši vojnik, nečasno otpušten iz vojske jer je istukao ženu i dijete, a mediji navode kako je bio fasciniran oružjem, piše dnevnik.hr.

Pucnjava u crkvi u Teksasu, najmanje 27 osoba ubijeno

Share This Article