Mrak Taritaš: Moje kolege su zapravo smokvin list, Istražnim povjerenstvom upravlja Milijan Brkić

Tko je pisao Lex Agrokor ne znamo. Zašto je tome tako, upitali smo Anku Mrak Taritaš (GLAS) koja je bla gošća emisije N1 studio uživo.

‘Nema šanse da odgovori vladajući odgovore na pitanje tko je pisao lex Agrokor. Očito ima par stvari koje se događaju ‘iza pozornice’, nešto što mi ne vidimo i ne znamo. Očito nam se to ne želi reći’, kazala je Mrak Taritaš.

‘Ovo se sve poretvara u sapunicu, Povjerenstvo i ono što smo dosad vidjeli sve je više to. Nekoliko sam puta rekla nemojte raditi sapunicu, gube se važne stvari iz fokusa… nije dobro da Povjerenstvo ‘uveseljava javnost’ jer posao neće obaviti kako treba, a nužno je da se posao odradi do kraja, jer javnost ima pravo znati. Pitala sam kolegu, člana Povjerenstva – kako to tebi izgleda, on je samo zakolutao očima’, kaže Mrak Taritaš koja smatra da Povjerenstvom upravlja Milijan Brkić. ‘Kad on kaže ‘može’, tako se glasa’, kaže GLAS-ovka.

‘Trebalo je zvati i Ramljaka i Dalić, i dopustiti da oni dođu. Pitanje je, međutim, želi li HDZ rezutat Povjerenstva. Po ovome što smo dosad vidjeli – ne želi. Moji kolege su samo smokvin list, sve se radi kako HDZ kaže’, kaže.

Od sutrašnjeg svjedočenja Josipa Manolića ne očekuje prevelike ‘koristi’. On će reći što će što želi, a što ne želi reći će – ne sjećam se’, kaže Anka Mrak Taritaš za N1.

Podsjetimo, saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor u utorak nastavlja zasjedanje. Nakon što je prvi u petak svjedočio predsjednik prve Vlade RH i bivši predsjednik Stjepan Mesić, u klupu za svjedoke sutra bi trebao sjesti još jedan hrvatski premijer iz 90-ih – Josip Manolić, ali i čelnici Fonda za privatizaciju Milan Kovač i Ivan Penić.

Facebook Komentari