Čačićev otkaz pamtit će se kao najskuplji rastanak u povijesti HNS-a

Ključni potez vodstva HNS-a bilo je smjenjivanje izbornika reprezentacije uoči završnice kvalifikacijskoga ciklusa. Međutim, ako nam ona i donese plasman u Rusiju i priskrbi HNS-u najmanje 12 milijuna dolara od Fife, Čačićev otkaz pamtit će se kao najskuplji rastanak u povijesti HNS-a. Tako neslužbeno saznajemo da je predsjednik Davor Šuker, opet legitimno, na svoju ruku, dok je Hrvatska bila vodeća u kvalifikacijskoj skupini, bivšemu izborniku Anti Čačiću bio povisio plaću na nestvarnih 60.000 eura mjesečno, piše Večernji.

Uz to, u novi je ugovor bila ugrađena klauzula da se Čačiću, u slučaju otkaza, treba isplatiti čak 12 mjesečnih plaća, što jednostavnom računicom iznosi 720.000 eura ili 5,4 milijuna kuna! I tko onda kaže da je Čačić iz reprezentacije otišao kao gubitnik…

I tu informaciju pokušali smo provjeriti u HNS-u, inače javnopravnom tijelu RH (čiji bi podaci trebali biti javni), ali i nju je Hrvatski nogometni savez svrstao u rubriku “poslovne tajne i zaštićeni osobni podaci”. Iz kuće nogometa dostavljeni su nam zato podaci da novi izbornik Zlatko Dalić nema ugovor, sukladno dogovoru između njega i HNS-a, te prema tome trenutačno nema primanja od HNS-a, zatim da su u Hrvatskom nogometnom savezu zaposlena 52 radnika te u prosjeku oko 15 honorarnih suradnika. U radnom odnosu u HNS-u je 16 trenera i trenerica, četiri ekonoma i jedan fizioterapeut. U sjedištu HNS-a rade 42 radnika.

Proračun HNS-a za 2017. godinu iznosi 136 milijuna kuna te je prihvaćen i objavljen na sjednici Skupštine HNS-a 21. prosinca 2016. godine, piše Večernji.

Facebook Komentari