Odvjetnička komora provjerava je li Tin Dolički bio u sukobu interesa u slučaju Agrokor

Zbog mogućeg sukoba interesa u slučaju Agrokor, uz odvjetničko društvo Šavorić i partneri, Hrvatska odvjetnička komora izvide je proširila i na odvjetnika Tina Doličkog. Potvrdio je to za Novu TV disciplinski tužitelj Alen Jakobović.

Hrvatska odvjetnička komora utvrđuje i to je li Tin Dolički možda u sukobu interesa jer je prvo u Vjerovničkom vijeću zastupao američki fond Knighthead, a potom je postao pravni savjetnik u Agrokoru, otkrila je Nova TV.

Otprije provjeravaju je li sporno to što su Šavorić i partneri najprije zastupali rusku banku VTB, a potom sudjelovali u izradi Lex Agrokora.

Plan Ante Ramljaka za Agrokor komentirali su za Novu TV i predstavnici dobavljača i banaka.

Marica Vidaković iz Kraša plan smatra vrlo ambicioznim, no očekuje i konkretne rezultate kao i da procesi započnu što hitnije. Napomenula je i kako od 58 milijardi kuna ukupnih potraživanja više od 7 otpada na dobavljače. Podsjetila je da su oni već ranije postigli dogovor o tome da više od 15 posto otpisa duga za njih nije prihvatljivo.

“Smatram da je za kategoriju dobavljača koji nužno osiguravaju nastavak kako proizvodnje tako i lanca maloprodaje je apsolutno strateški važno da i banke i ostali financijski sektori prihvate to“, kaže Vidaković.

Iz Hrvatske udruge banaka poručuju da financijski sustav teret može podnijeti.

“Takav otpis od 70 ili 80 posto neće u suštini pokvariti stabilnost hrvatskog financijskog sustava. Ono što treba zabrinjavati je kako će u svemu tome proći dobavljači“, kaže Zdenko Adrović iz HUB-a.

Facebook Komentari