Pet mjeseci Most i SDP pjevali su da Vlada štiti Todorića, to je bio šlager. Odjednom u rujnu sasvim druga pjesmica

Premijer Andrej Plenković rekao je da mirno čeka da pitanje opoziva Vlade, koje priprema oporba, dođe na dnevni red.

Nakon konferencije “Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj” premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara pa tako i ono o opozivu Vlade koje u saborsku proceduru planira uputiti oporba na čelu sa SDP-om.

“Miran sam i uvjeren da je sve što radimo dobro. Ako opozicija želi koristiti svoje demokratsko pravo po treći, četvrti put, onda ćemo imati raspravu, oni će izgubiti na glasovanju i neće postići cilj. Međutim, ako žele u svom doprinosu za stabilnost to činiti na osebujan i teatralan način, a neki od njih, kao lider oporbe, koji čini mi se postaje glasnogovornik gospodina Todorića, mogu samo reći: Be my guest”, rekao je Plenković.

Kazao je kako mu se čini da je veliki broj političkih aktera ne samo za 180 stupnjeva promijenio retoriku nego da i cijela javnost pati od amnezije.

“Pet mjeseci Most i SDP pjevali su da Vlada štiti Todorića, to je bio šlager. Odjednom u rujnu sasvim druga pjesmica. Postaju praktički glasnogovornici gospodina Todorića”, naglasio je.

“Rekao je kako Vlada uspjela spriječiti destabilizaciju gospodarstva, zadržala je radna mjesta i stvorila preduvjete za najbolju turističku sezonu u povijesti.

“Što radi izvanredna uprava Agrokora čuti ćete danas. Predstaviti će planove restrukturiranja svih kompanija, nakon toga ide nagodba. To se radi mirno, tiho, profesionalno i bez lipe utrošenog novca poreznih obveznika. Sve ostalo je dio političkog teatra”, rekao je.

Komentirao je i odluku suda u Švicarskoj koji je odbio hrvatski zahtjev za poništenjem arbitraže u slučaju Ina-MOL te je kazao kako Vlada nema na raspolaganju dodatnih pravnih lijekova, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari