Kolinda Grabar Kitarović ne odustaje od Istražnog povjerenstva za Agrokor, a Putinu će poslati zanimljiv paket

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u subotu, među ostalim, Metković i Opuzen gdje je najavila da će ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, s obzirom na želju da se ukinu ekonomske sankcije, poslati kutiju mandarina.

“Razgovarali smo o izvozu na rusko tržište, jer kada sam prije tri godine bila ovdje, uvele su se sankcije i mandarine su trunule. U ovom trenutku nije odleđen izvoz za Rusiju, o tome sam razgovarala i s predsjednikom Putinom, i nadam se da ćemo u neko skorije vrijeme uspjeti to riješiti”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović dodajući kako visoka otkupna cijena ove godine ipak omogućuje zaradu proizvođačima.

Za nedavnog posjeta Rusiji, kazala je, izrazila je želju da se što prije normaliziraju stvari u Ukrajini što bi dovelo do okolnosti da se sankcije ukinu.

“Predsjednik Putin je rekao da je njihova poljoprivreda zbog sankcija osnažila, dok su za našu su one imale negativne posljedice, ali nadam se da će se provedbom Sporazuma iz Minska normalizirati stanje”, rekla je. Na pitanje je li Putin probao neretvanske mandarine, predsjednica je odgovorila da još nisu bile zrele tada.

“Ali bih mu mogla poslati jednu kutiju, dobra ideja,” rekla je novinarima.

“Moram priznati, neke stvari o Agrokoru sam saznala iz medija”

Na pitanje zašto i dalje inzistira na radu istražnog povjerenstva, s obzirom da premijer i predsjednik Sabora kažu kako nije informirana o Agrokoru i je li to novi sukob između nje i premijera, Grabar-Kitarović je odgovorila:

“Ne, nije riječ ni o kakvom sukobu, no Agrokor je problem koji treba raščistiti, ali daleko od toga da je Agrokor jedini problem u državi. No, on jest jedan strukturni problem koji pomalo dovodi ljude u sumnju što se tiče političkih institucija i političara. Moramo biti transparentni, svjesna sam da postoje zakonska ograničenja, ali mislim da treba pronaći način kako informirati javnost o pitanjima koja se svi pitamo. Do određene mjere jesam informirana, koliko smo potpredsjednica Vlade Dalić i ja razgovarale o Lex Agrokoru i posebno prije odlaska u Rusiju o poziciji kreditora, ali moram priznati da neke stvari jesam saznala iz medija i držim da je svima u interesu da se to raščisti do kraja”, javlja dnevnik.hr.

Share This Article