Šeks predstavio ‘Državni udar’, evo što bi mijenjao u izbornom zakonu

Prvu sjednicu Istražnog povjerenstva za Agrokor komentirao je i predsjednik prvog Istražnog saborskog povjerenstva iz 1996., pred kojim je tada sjedio Ivica Todrić. Vladimir Šeks, predstavljajući drugi dio svoje knjige “Državni udar”, dotaknuo se i svojih ideja o promjeni izbornog sustava.

Iako se oporba danas pozivala na potporu Vladimira Šeksa saborskom povjerenstvu za Agrokor, ona nije bila bezuvjetna. Zakon je, smatra Šeks, iznad. Jedan od tvoraca prvog hrvatskog Ustava razmišlja o promjeni izbornog zakona. Dopisno glasovanje, veći broj zastupnika dijaspore i zabrana predizbornih koalicija neke su od ideja. Cilj je smatra Vladimir Šeks, “da nema velikog fragmentiranja u parlamentu i u Vladi te da se ustroji takav izborni sustav koji će davati stabilne Vlade”.

A o svim aktualnim temama Šeks je govorio na predstavljanju drugog dijela svoje knjige Državni udar. Središnji dio čine rat u BiH i skora objava drugostupanjske haške presude u procesu protiv hrvatske šestorke. “Mislim da je vrijedno štivo za čitanje svima onima koji se žele baviti politikom ili ih zanima novija hrvatska politika i Bosna i Hercegovina”, poručila je ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić, javlja HRT.

Šeksu se više ne sviđa izborni sustav koji je smislio, sad tvrdi da bi bilo bolje dvostranačje, evo zašto

Facebook Komentari