Predsjednik Vijeća Europske unije, Donald Franciszek Tusk: “Za EU se ništa ne mijenja. Španjolska je i dalje naša jedina sugovornica!”

Kraljevina Španjolska ostaje “jedina sugovornica” Europske unije nakon glasovanja katalonskog parlamenta o neovisnosti, rekao je danas Donald Franciszek Tusk, predsjednik Vijeća EU-a koje zastupa dvadeset i sedam zemalja članica, prenose agencije.

“Za EU se ništa ne mijenja. Španjolska je i dalje naša jedina sugovornica”, napisao je Donald Franciszek Tusk u poruci na Twitteru, pozivajući ujedno španjolsku vladu da se odluči za “snagu argumenta a ne za argument sile”, prenosi francuska novinska agencija France Presse.

“Nemamo što dodati onome što smo rekli na (redovitoj) podnevnoj tiskovnoj konferenciji”, rekla je glasnogovornica Europske Komisije, Mina Andreeva

Europska komisija je u petak objavila da zasad nema komentara o Kataloniji pošto je pokrajinski parlament proglasio odcjepljenje od Kraljevine Španjolske, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

“Nemamo što dodati onome što smo rekli na (redovitoj) podnevnoj tiskovnoj konferenciji”, rekla je glasnogovornica Europske Komisije, Mina Andreeva.

Na konferenciji je uputila novinare na ranije komentare predsjednika EK-a Jean-Claudea Junckera koji je nekoliko puta rekao da je rasprava o katalonskoj neovisnosti španjolsko unutarnje pitanje. (Theo Ljubić, Reuters, AFP)

Facebook Komentari