Jelušić: U prikupljanju potpisa računamo na podršku cijele oporbe

Predsjedništvo SDP-a jučer je odlučilo pokrenuti opoziv cijele Vlade i počinje prikupljati potpise. Na to ih je potaknulo najnovije otkriće o ugovoru Agrokora s investicijskim fondovima o roll-up kreditu. U HRT-ovoj emisiji Studio 4 gostovao je član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić, rekao je da u prikupljanju potpisa računaju na podršku cijele oporbe.

Izjavio je kako već sada “i sami imaju dovoljno potpisa”, ali bilo bi im drago da im se pridruže i predstavnici drugih stranaka, prije svega iz redova oporbe, na to računaju. Formalnih razgovora s drugim strankama još nije bilo, kaže, samo onih po saborskim hodnicima. Pitanje je tehničko hoće li nas podržati samo u prikupljanju potpisa ili će nas podržati prilikom glasovanja. Bitno je i jedno i drugo, ali ovo drugo je najbitnije, kazao je.

Ne sumnjaju u dovoljan broj potpisa. Nada se Jelušić da će to već danas biti stavljeno u proceduru kako bi počeli teći rokovi. Vlada ima osam dana onda da se o tome očituje, a onda to mora najkasnije u roku od 30 dana nakon toga doći na raspravu u Saboru, kazao je.

Jučer objavljeni detalji ugovora o Agrokorovu roll-up kreditu uznemirili su oporbu. U Saboru je od jutra bilo burno i, podsjetimo, zahtjevao se dolazak premijera i objašnjavanje spornih klauzula ugovora iz kojih proizlazi kako izvanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka Vlada ne može smijeniti bez odobrenja američkog fonda Knighthead.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je da njegova stranka već neko vijeme radi na planu za spas radnika u koncernu. Ipak, ostaje nejasno kako, budući da i sam Jelušić kaže da kao oporba nemaju poluge za pomoć Agrokoru.

Facebook Komentari