Bauk: Za opoziv premijera 31 potpis, vladajućima nećemo lomiti ruke

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk izjavio je kako su SDP-ov zahtjev za opoziv Vlade i premijera potpisali i predstavnici većine oporbenih stranaka te da prijedlog u proceduru upućuju s 31 potpisom zastupnika. Prijedlog ima za cilj dovesti premijera Andreja Plenkovića u Sabor da odgovori na pitanja o aferi Agrokor, dodao je.

“Potpisali su predstavnici HSS-a, IDS-a, GLAS-a, Živog zida, Promijenimo Hrvatsku, SDP-a i očekujemo još koji potpis iz Mosta pa ćemo kompletirati zahtjev”, kazao je Bauk, najavivši da će prijedlog u proceduru uputiti kada “ocijene da je potrebno s obzirom na poslovničke rokove”, odnosno, do kraja dana ili u ponedjeljak.

“Svi naši dosadašnji prijedlozi za opoziv imali su za rezultat pukotine u vladajućoj većini. U slučaju Tomislava Karamarka i Zdravka Marića dio zastupnika je glasao za naš prijedlog, a za Pavu Barišića je dio zastupnika većine bio suzdržan”, kazao je Bauk.

“U ovom trenutku, međutim, nema ni indicije ni informacije da bi netko iz vladajuće većine mogao glasati drugačije osim da bude protiv njihova prijedloga, ali, kaže, cilj ovog prijedloga je dovesti premijera u Sabor kada već nije došao na naš pristojan poziv”, dodao je. Zato, pojasnio je, idemo s minimalnim brojem potpisa da bi eventualno neki drugi put druga polovina zastupnika mogla potpisati sličan prijedlog. Klub SDP-a sam ima dovoljan broj potpisa, ali da svi ne potrošimo sada svu municiju malo ćemo raspodijeliti po svim klubovima, dodao je.

Kazao je da nisu tražili potpise zastupnika vladajuće koalicije, ali “ako se netko baš bude trsio da potpiše nećemo mu slomiti ruku”. Rekao je i da u ovom trenutku ne razmišljaju o potpori manjinaca za rušenje Vlade, javlja HRT.

Hasanbegović o opozivu Vlade: U politici je kao u lovu – puca se samo kada se može ubiti

Share This Article