SDP kreće u prikupljanje potpisa među oporbenim zastupnicima, a kako bi pokrenuli pitanje opoziva Vlade

SDP kreće u prikupljanje potpisa među oporbenim zastupnicima, a kako bi pokrenuli pitanje opoziva Vlade, neslužbeno doznaje nN1..

Neslužbeno se može doznati kako će premijeru dati rok do kojega se mora pojaviti u Saboru ili će, ne ispoštuje li ga, pokrenuti pitanje opoziva, javlja N1. Taj rok, kako neslužbeno doznaju, istječe danas u 17 sati.

Inače, saborska oporba prozvala je u petak vladu zbog, kako su rekli, “izdaje nacionalnih interesa” u slučaju Agrokor te su zatražili dolazak premijera Andreja Plenkovića ili potpredsjednice Martine Dalić u Sabor.

“Budući da je u tijeku izdaja nacionalnih interesa i izvrtanje lex Agrokora tražimo od predsjednika Sabora da obavijesti premijera ili potpredsjednicu Vlade da se moraju pojaviti u Saboru i dati odgovore na pitanja koja su se otvorila u javnosti”, pozvao je SDP-ov Gordan Maras tijekom saborskog zasjedanja.

Ako premijer želi ignorirati Sabor, spremni smo napraviti sve da ga natjeramo da dođe, poručio je. Ne dođe li, SDP će, kako je najavio, svakih 10 minuta tražiti stanke tijekom sjednice. Pozvao je i sve ostale klubove da im se pridruže.

“Informaciju ću prenijeti premijeru”, kratko je uzvatio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Premijer Andrej Plenković započeo je današnju sjednicu Vlade kratkim osvrtom na važne političke teme iz proteklog tjedna, a nije propustio komentirati i najnovije informacije koje su se pojavile oko veze između Agrokora i Knighthead fonda.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je kazao da su zakonom o izvanrednoj upravi u Agrokoru regulirana prava i nadležnosti Vlade i institucija te da ih nikakav ugovor ne može derogirati.

“Zakon o izvanrednoj upravi je onaj pravni propis koji regulira prava i nadležnosti Vlade RH i institucija. Nikakav ugovor ne može derogirati prava koja ima Vlada temeljem tog ugovora”, izjavio je Plenković na početku sjednice Vlade.

Facebook Komentari