Plenković hvali ugovor s Knightheadom: Ovaj ugovor bio je najkorektniji i najpovoljniji

Premijer Andrej Plenković zaopočeo je današnju sjednicu Vlade kratkim osvrtom na važne političke teme iz proteklog tjedna, a nije propustio komentirati i najnovije informacije koje su se pojavile oko veze između Agrokora i Knighthead fonda.

”Prva poruka – Zakon o izvanrednoj upravi je onaj pravni propis, koji regulira prava i nadležnosti Vlade i institucija. Nikakav ugovor ne može derogirati prava koja ima Vlada temeljem tog ugovora. O ovom ugovoru koji se spominje bili smo izvješteni temeljem redovitih izvješća u lipnju što je objavljeno i na stranicama Ministarstva gospodarstva. Izvanredna uprava dok nije došla do ovog rješenja za financiranje razgovore je vodila s 30 kreditora. Zaključeno je da je ovaj ugovor bio najkorektniji i najpovoljniji. O tome će se izvanredni povjerenik očitovati danas”, rekao je Plenković.

”Bitno je održavanje poslovanja i stabilnosti to je interes Vlade i zaposlenika, dobavljača, a u konačnici i vjerovnika koji imaju ključnu ulogu u postizanju nagodbe u sljedećim mjesecima”, rekao je Plenković.

Podsjetimo, Jutarnji list objavio je ugovor o roll up-u u kojem stoje odredbe koje kažu kako Hrvatska vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka bez pristanka Knighthead fonda te kako se de facto u jednom dijelu stavlja “izvan snage” lex Agrokor i kreditorima daje svu ovlast u donošenju i provođenju nagodbe vjerovnika i restrukturiranju Agrokora, javlja N1.

Bernardić: Je li to bilo uz suglasnost Plenkovića, ako da, Plenković mora otići jer je ovo izdaja nacionalnih interesa

Jutarnji objavio ključne odredbe ugovora: Država ne smije smijeniti Ramljaka bez pristanka fonda Knighthead!

Grbin o ugovoru s Knightheadom: Hvala Andrej, hvala Martina, hvala Zdravko, hvala HDZ, niste trebali

Beljak o Knightheadovom roll-up ugovoru: HDZ grobari i izdajice

Facebook Komentari