Čini se da se oporba ozbiljno sprema na skupljanje potpisa za opoziv premijera Plenkovića

Predsjedništvo SDP-a sastalo se u 17 sati, i među ostalim, odlučivalo i o tome hoće li pokrenuti postupak opoziva premijera Andreja Plenkovića.

Šef SDP-a Davor Bernardić izišao je malo iza 18 sati pred novinare i izvijestio da je predsjedništvo odlučilo krenuti u rušenje vlade Andreja Plenkovića, a on će, kao i drugi zastupnici SDP-a krenuti u skupljanje potpisa.

Kako neslužbeno doznaje Nova TV, dogovor SDP-a i dijela oporbenih stranaka već postignut te da će krenuti s prikupljanjem potpisa za opoziv premijera zbog novonastale situacije oko Agrokora.

Opozicija namjerava prikupiti 31 potpis, što je najmanji mogući broj za pokretanje postupka, kako bi eventualno za šest mjeseci mogli ponoviti zahtjev.

Nakon što se prijedlog uvrsti na dnevni red Sabora Vlada ima rok od osam dana da se o njemu očituje, dok Sabor o opozivu mora raspravljati u roku od 30 dana.

Oporba je i u poslijepodnevnom dijelu sjednice nastavila opstruirati rad Sabora tražeći stranku nakon svake rasprave, pa tako i nakon početka rasprave o prijedlogu Zakona o potvrđivanju ugovora između vlada Hrvatske i Rumunjske o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka i nakon početka rasprave o izvješćima predsjednika Vrhovnog suda o stanju sudbene vlasti za 2015. i 2016. godinu.

Oporba traži da im se u Saboru obrati premijer Andrej Plenković zbog najnovijih informacija o roll up kreditu za Agrokor i odgovori na pitanja vezana za Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, tzv. lex Agrokor, prenosi N1.

Facebook Komentari