Aleksić nakon priopćenja RBA pozvao i ostale banke da ne traže ovrhe na cijele plaće

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić osvrnuo se na odustajanje RBA od zapljene cijele plaće, te zatražio da i ostale banke tako postupe.

POZIVAM SVE BANKE I OSTALE VJEROVNIKE DA POSTUPE NA ISTI NAČIN!

Reakcija Raiffeisen banke na pravo o
zapljeni pune plaće

Zagreb, 25. listopada 2017. – Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) smatra konstruktivnim svojevoljno se odreći prava zaplijene pune plaće, iako je, sukladno Odluci Ustavnoga suda, ukinuta odredba Pravilnika o načinu i postupku provođenja ovrhe na novčanim sredstvima, kojom je retroaktivno umanjeno pravo ovrhovoditelja.

Sukladno našim prethodnim reakcijama na ovu temu, RBA je i dalje, kao i do sada, spremna na dogovore s klijentima kojima stoji na raspolaganju niz mogućnosti koje uključuju restrukturiranje, pa tako i mogućnost izvan sudske nagodbe.

Nama nikada nije niti će bit u interesu dovoditi klijente u takve nepovoljne situacije, sve dok postoji mogućnost dogovora i spremnosti od strane klijenata za pronalazak zajedničkoga rješenja. Sa svim klijentima koji su u komunikaciji s Bankom i sa svima koji aktivno sudjeluju u dogovoru s Bankom, i dalje ćemo tražiti rješenja koja su obostrano prihvatljiva, a koja isključuju zapljenu cijele plaće. Pristup i dalje podrazumijeva da sa svakim klijentom pronalazimo najbolje rješenje za financijsku situaciju u kojoj se osoba nalazi.

Sukladno navedenom, proaktivno ćemo pristupiti poslodavcima i provesti što je potrebno kako se ne bi provela ovrha nad cijelom plaćom. Navedeno se odnosi na sve klijente za koje je to moguće temeljem dosadašnje komunikacije i odnosa Banke i klijenta.

Za sve ostale informacije:
Marketing i odnosi s javnošću
Tel: 01/6174-355, 01/6324-123
Fax: 01/4604-895