Da nije tragično, bilo bi smiješno: Oteli ga, izrešetali i bacili u bunar, dobri momci dobili kaznu po kojoj brzo idu na slobodu

Ivanda Vito Matijaš (22) i Ivan Kelam nepravomoćno su osuđeni s po pet godina zatvora zbog pokušaja ubojstva Matka M. (20) kojega su u siječnju ove godine propucali iz vatrenog oružja i bacili ga u zapušteni bunar u blizini Vrsina u zaleđu Trogira.

Produljen im je istražni zatvor.

Priznali su djelo i korektno su se vladali pred sudom, što im je Sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu pod predsjedanjem suca Slavka Lozine uzelo u obzir kao olakotnu okolnost.

Na pitanja nisu htjeli odgovarati pa je motiv zašto su u Kaštelima oteli Matka, ubacili ga u prtljažnik, vozili do Vrsina, tamo ga izrešetali i ubacili u suhi bunar, ostao nepoznat. Mladića je sutradan spasio slučajni prolaznik koji je čuo zapomaganje iz bunara dok je šetao psa. Pravo je čudo što je teško ranjen mladić preživio noć.

– Bili su iskreni i pokajali se. Matijaš je neosuđivan, ima psihičkih problema, bio je smanjeno ubrojiv. Prije nekoliko godina ubijen mu je brat. Kelam je osuđen za prijetnju koja nije ostvarena – rekao je Lozina i zaključio kako je kazna primjerena težini kaznenog djela. Matijaš i Kelam presudu su saslušali mirno, piše Večernji list.

Facebook Komentari