Bauk: Todorić kaže da mu je oduzeta imovina – HDZ dao, HDZ uzeo

Predsjednik kluba SDP-a Arsen Bauk je o nastavku rada saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, te o bijegu Ivice Todorića govorio u emisiji N1 studio uživo.

“Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor bi trebalo početi s radom jer sudski postupak još nije započeo. Sve što radimo je da Povjerenstvo nastavi s radom, a HDZ sve radi da ono prekine s radom. Oporba ima predsjednika Povjerenstva koji može sazivati sjednice, a odluka o ukidanju povjerenstva mora biti izglasana u Saboru. Neki istaknuti pravni stručnjaci smatraju da Povjerenstvo može nastaviti s radom u onim područjima koja nisu pokrivena istragom. Vidjet ćemo kako će se HDZ postaviti prema tome. Tijekom sjednice iz 1996. je objašnjena svrha povjerenstva – cilj je ostvaren kada istražna tijela nastave ono što je povjerenstvo započelo, te da Povjerenstvo svojim radom treba doprinjeti istragu prikupljenim informacijama. Kada bismo išli tumačiti volju zakonodavca iz 1996. godine onda je u korist toga da Povjerenstvo nastavi s radom u dijelu neobuhvaćenom istragom”, rekao je Bauk koji je prokomentirao i prijedlog Mosta da se u Povjerenstvu ne raspravlja o bilancama.

“Ako se istraga otvori o tome onda povjerenstvo sasvim sigurno neće o tome. O potezima vladajuće većine ovisi kako ćemo se postaviti. Naš je cilj da se istina o Agrokoru sazna, a cilj HDZ je da se istina sakrije. Mi nemamo problem s tim, ono što Todorić piše da mu je oduzeta imovina ja bih rekao: “HDZ dao, HDZ uzeo”.

O bojkotu Sabora ako Istražno povjerenstvo za Agrokor ne počne s radom

“Lako je početi bojkotirati Sabor, ali kako se vratiti u Sabornicu kada uvjeti nisu ispunjeni – to je najteže… “, smatra Bauk koji ima mišljenje i o premijerovom prijedlogu da se o Agrokoru raspravlja na saborskim odborima.

“To je dobar putokaz da možemo tražiti saborske sjednice, ali rasprava na odboru ima drugačiji intenzitet od one Istražnog povjerenstva, to je blaža verzija i pokušavam objasniti što se postiže takvim tumačenjem zakona ako se poziva na odbore i sjednice jer na odbor nemate obvezu dolaziti”.

Facebook Komentari