Županijski sud blokirao Kulmerove dvore po zahtjevu DORH-a, koji traži i vraćanje uhićenih u Akciji Agrokor – u pritvor

Temeljem zahtjeva Državnog odvjetništva, Županijski sud odlučio je kako Ivica Todorić ne smije raspolagati svojom četvrtinom Kulmerova dvora u kojoj je živio s obitelji.

Blokada stiže unutar postupka po kojem je za Todorića određen istražni pritvor. On je još uvijek izvan Hrvatske i vjerojatno će za njim biti izdana tjeralica. Dvoru su u jednakom omjeru suvlasnici i sinovi Ante i Ivan, te kćer Iva Balent, ali njihovi udjeli nemaju blokadu, javljaju 24 sata.

Tužiteljstvo je podnijelo žalbu na odbacivanje istražnog zatvora za 14 osumnjičenika u slučaju Agrokor. Odluka izvanraspravnog vijeća može potvrditi odluku suca istrage, no može biti i dijametralno suprotna.

Odluka izvanraspravnog vijeća očekuje se početkom tjedna, izvanraspravno vijeće može odlučiti sasvim suprotno od suca istrage te može svih 14 osumnjičenih poslati u istražni zatvor.

Podsjetimo, u Hrvatsku se danas vratio jedan od četrnaestorice osumnjičenih, Ante Todorić, koji je dao iskaz na ŽDORH-u, nakon čeka je novinarima pred Kulmerovim se dvorima dao kratku izjavu za medije.

“Ja sam kao što sam obećao došao u Hrvatsku, porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se”, rekao je Ante Todorić, koji nije odgovorio na pitanje novinara gdje se nalazi njegov otac.

Njegov odvjetnik potom je kazao da će se Todorić mlađi vjerojatno uskoro vratiti u London, javlja N1.

Facebook Komentari