Glavna tajnica Ministarstva graditeljstva starici srušila vanjski zid kuće

Šimici Peranić (81) susjedi su srušili vanjski zid stare kamene kućice u Staroj Novalji na otoku Pagu. Njena obitelj je šokirana, a rušenje je narušilo statiku kuće, tvrdi obitelj. No, najzanimljivije jest to da je vlasnica susjedne parcele, po čijem je nalogu zid srušen, Nikolina Nežić, glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, piše Novi list.

Nećak starice Krešimir Peranić ostao je šokiran kada je čuo što se dogodilo te je od susjeda zatražio da mu mobitelom pošalju fotografije. Kontaktirao je, kaže, i vlasnicu parcele. Ona mu je potvrdila da je investitor radova, dodavši da ništa ne rade na kući. Kada je Peranić poslao fotografije, ustvrdila je da “samo skida zid koji je opasan i koji joj smeta”, kao i da ne brine jer će izgraditi novi. Zatražio je da prekine s radovima i pozvao policiju. Kaže da se oglušila na njegovu molbu i rušenje je nastavljeno. Ponovo se obratio policiji jer nije istog trenutka iz Rijeke mogao doći u Staru Novalju.

Nećak starice Krešimir Peranić ostao je šokiran kada je čuo što se dogodilo te je od susjeda zatražio da mu mobitelom pošalju fotografije. Kontaktirao je, kaže, i vlasnicu parcele.

Ona mu je potvrdila da je investitor radova, dodavši da ništa ne rade na kući. Kada je Peranić poslao fotografije, ustvrdila je da “samo skida zid koji je opasan i koji joj smeta”, kao i da ne brine jer će izgraditi novi. Zatražio je da prekine s radovima i pozvao policiju. Kaže da se oglušila na njegovu molbu i rušenje je nastavljeno.

Ponovo se obratio policiji jer nije istog trenutka iz Rijeke mogao doći u Staru Novalju. Dan kasnije kontaktirao je i izvođača radova. Ispričao je i da mu je istoga dana stigla poruka.

– U 14.48 sati istog dana primam od Nine SMS poruku sadržaja: “Poštovani gospodine Peranić, ako ste voljni prodati svoju parcelu do mene, možemo se naći i dogovoriti”. Nisam mogao vjerovati, sada naša kuća odjednom više nije kuća, nego parcela. Znači uništiš nekome kuću, a onda mu ponudiš otkup parcele – u nevjerici je ispričao Peranić. U ponedjeljak, 16. listopada, otputovao je s tetom u Staru Novalju.

– Ostali smo šokirani. Cijelog zida kuće više nije bilo, a sva imovina ostala je izložena na milost i nemilost kiši i vjetru – rekao je. Potom su otišli u policijsku stanicu i tamo su doznali tko je investitorica. Na policiji je podnio prijavu protiv Nikoline Nežić.

Pozvao je i građevinsku inspekciju, ali kaže ne zna je li nadzor izvršen nakon njegove prijave.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Novi list dobio je odgovor da je Peranićeva prijava bila nepotpuna jer, kako kažu, u telefonskoj prijavi nije bila navedena adresa ili neki drugi podatak pomoću kojeg bi se mogla locirati navedena gradnja. Dodali su i da će inspekcija, kada zaprime prijavu, postupiti kao i u svakom drugom slučaju. Nakon toga stigao je i odgovor da je u međuvremenu prijava zaprimljena u područnoj jedinici građevinske inspekcije te da će inspekcija poduzeti korake u sklopu zakonskih ovlasti. Novi list kontaktirao je i Nikolinu Nežić.

U poruci koju im je proslijedila navodi kako “rješava imovinskopravne odnose, a investitor na spornoj parceli je Iva Schwob”, tvrdeći i kako srušeni zid kuće nije u vlasništvu Šimice Peranić, kao i da je kuća zapuštena i da u njoj nitko ne živi već desetljećima. Uvidom u katastar vidljivo je da je Nikolina Nežić suvlasnica polovice udjela u vlasništvu parcele uz kuću Šimice Peranić, s koje je zid srušen, zajedno s Ivom Nežić -Schwob koja je, kako doznaje Novi list njena sestra, a prijavljene su da žive na istoj adresi u Zagrebu, piše Novi list, prenosi Večernji list.

Facebook Komentari