Fairtrade se javio oko poslova s Agrokorom: Sve je bilo u skladu s propisima

Povodom medijskih natpisa u kojima se Fairtrade d.o.o. u vlasništvu Mihe Glavića spominje u kontekstu poslovnih događaja vezanih uz trgovačko društvo Agrokor d.d. iz Fairtradea su se oglasili priopćenjem.

Iako nemamo namjeru komentirati medijske interpretacije kaznene prijave protiv Ivice Todorića i drugih odgovornih osoba Agrokor d.d., radi zaštite ugleda i interesa društva Fairtrade d.o.o, njegovih zaposlenika, dobavljača i poslovnih partnera želimo jasno istaknuti sljedeće: O izvršavanju internih transakcija i evidentiranju poslovnih događaja u Agrokoru d.d. nemamo nikakvih saznanja niti je navedeno u ingerenciji Fairtrade d.o.o.; Odlučno odbacujemo bilo kakvu povezanost Fairtrade-a s postupcima koji nisu u djelokrugu našeg poslovanja niti smo za iste odgovorni.

Posebno ističemo da je poslovna transakcija otkupa i prodaje dionica Agrokor d.d., a koja se spominje u predmetnim medijskim natpisima, dogovorena u cilju potpore akvizicije Mercator-a te je u poslovnim knjigama Fairtrade d.o.o. i revizorskim izvještajima za 2013. i 2014. godinu provedena transparentno i u skladu s propisima.

Dakle, radi se o poslovnom odnosu koji je u cijelosti dovršen u 2015.-oj godini, sukladno zaključenim ugovorima i svrsi ugovaranja, stoji u priopćenju.

Što su istražitelji našli u Akciji Agrokor: Komplicirano, a jednostavno – Lažirate bilancu, uvećate dobit, isplatite dividendu koja vam objektivno ne pripada, i još neke financijske akrobacije

Facebook Komentari