Austrijski mediji o pobjedi Rijeke: Tako je izgorio bečki san o nogometnom proljeću

Ponovni susret Austrije Beč i Alexandera Gorgona bio je – jednostrana radost, piše austrijski Kurier, uz ovaj dodatak: “Bečani su od hrvatskog šampiona Rijeke izgubili rezultatom od tri naprema jedan.

– Alexander Gorgon, bivši igrač Austrije. Dočekali su ga navijači Austrije, glasno skandirajući njegovo ime. Gorgon se vratio u Beč i s Rijekom odnio svom bivšem klubu tri boda. Tako je izgorio bečki san o nogometnom proljeću, piše Kurier.

Austrija je, pišu bečke kolege, na početku utakmice uzela stvari u svoje ruke što se tiče kontrole lopote, ali opasnosti po gol Rijeke, dodaju, nije bilo.

“Krone” pak u prvu rečenicu svog izvještaja stavlja Marija Gavranovića, koji je, napominju, “riječkom timu vrlo brzo omogućio veliku prednost od dva gola razlike.”

– Gosti su u prvom dijelu imali gotovo perfektnu završnicu, piše Krone.

Der Standard u svom izvještaju piše da se Austrija morala suočiti s porazom od hrvatskog šampiona Rijeke. Uzdići se do razine europskog proljeća nije lako. Sad je vrlo izgledno da igrači Austrije na proljeće neće skupljati europsko iskustvo, pišu novinari ovog lista.

– Pobjeda nad Rijekom Austriji bi bila dobrodošla, ali nije lako pobijediti hrvatskog šampiona, čak niti kod kuće, zaključio je der Standard, piše Novi list.

Rijeka u Austriji pobijedila 1:3

Facebook Komentari