Počeo je ping-pong: Mislav Galić državnim odvjetnicima predao je dokument koji tereti Ivicu Todorića

U zgradi Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu danas će se ispitati bivši vodeći ljudi Agrokora, uhićeni u jučerašnjoj velikoj policijskoj akciji.
Obzirom da se ispitivanje uhićenih jučer nije dogodilo, uhićeni bi trebali biti ispitani danas.
Ispitivanja počinju od 7.30, a pred tužitelje u Selskoj ulici u Zagrebu među prvima bi trebali izaći Mislav Galić i Piruška Canjuga, a nakon njih i Tomislav Lučić.

Na pitanja tužitelja, ali i svojih odvjetnika odgovarao je i bivši član uprave Mislav Galić. Tužiteljima je ponudio i dokumente kojima je izravno teretio Ivicu Todorića.

“Branili smo se aktivno, u cijelosti smo iznijeli obranu, odgovarali na sva pitanja tužilaštva i naš klijent je odgovarao i na naša pitanja. U cijelosti je ukazivao o svojoj ulozi za vrijeme odgovorne osobe u Ledu i u Jamnici u kojoj poziciji je tada bio odgovoran i za financije tih društava. Međutim, ovo što se njemu stavlja na teret u pouci i pravima vezano je za Agrokor d.d., znači za koncern za upravljanje društvima te njegovu poziciju člana uprave za hranu. Kao član uprave za hranu Mislav Galić u cijelosti je porekao bilo kakav doticaj s donošenjem financijskih odluka u kojima nije sudjelovao s obzirom da sjednice uprave Agrokora d.d. nisu održavane i kao takav nije mogao osiguravati donošenje nikakvih financijskih štetnih odluka za Agrokor d.d. na taj način. U sklopu svoje obrane Mislav Galić predao je i dokument kojim upravo potvrđuje navode svoje obrane, a iz kojeg proizlazi tko je u Agrokoru d.d. bio zadužen za donošenje financijskih odluka u društvu. To definitivno nije bio Mislav Galić”, rekla je Galićeva odvjetnica Dubravka Krklec.

“Predao je dokument koji pokazuje tko je bio odgovoran”, rekla je odvjetnica. Na pitanje novinara je li dokument koji je predao pokazuje da je odgovoran bio Todorić, odgovorila je “da”.

Obrana očekuje da će tužiteljstvo nakon ispitivanja za sve osumnjičenike zatražiti istražni zatvor.

Kuštrakov odvjetnik, Petar Pavković, po izlasku iz Tužiteljstva obratio se novinarima. Rekao je da je njegov klijent iznosio obranu.

Pred općinskim državnim odvjetništvom izjavu novinarima dala je Laura Valković, odvjetnica Tomislava Lučića. Kazala je da je njen branjenik pred odvjetništvom objasnio da je u poslu uvijek postupao po zakonu.

“To je bila njegova obrana, a detaljnije će je iznijeti kada dobijemo uvid u spise”, kazala je Valković. Na pitanje je li nekoga teretio, odgovorila je: “Ne, nikoga nije teretio.”

“Odluku kako će se braniti donijet ćemo nakon uvida u spise”, poručila je.

Odvjetnica Ljerke Puljić, Ljiljana Planinić, rekla je da njezina klijentica u svom iskazu nije teretila Ivicu Todorića.

Facebook Komentari