Blokirani nisu ni krenuli već su zapeli, Strinavić ogorčen na HDZ i sumnja da ne žele riješiti najveći problem u državi

Nismo ni krenuli, a već smo zapeli, deja vu !, kaže Mario Strinavić iz Udruge Blokirani.

Naime, jučer se po prvi puta trebala sastati radna skupina za izradu potpuno novog Ovršnog zakona no, iz ministarstva nam je stigla kratka obavijest da se sastanak odgađa zbog iznenandih obaveza ministra pravosuđa. Činjenica je da se nalazimo u sred estradnog show programa nazvanog Agrokor i da se vlada mukom muči kako se izvući iz “juhe” koju je sama zakuhala pa su vjerovatno svi zauzeti, ali izražavam sumnju da HDZ želi uistinu riješiti problem prezaduženih građana jer da su htjeli riješili bi, dvije godine su na vlasti i tih odgoda će biti sve više, a blokirani više nemaju vremena, objašnjava tajnik Udruge Blokirani Mario strinavić.

Ocjenjuje da se samim uvidom u u sastav radne skupine daje naslutiti da HDZ želi i dalje zadržati postojeće stanje.

“Jer, kako tumačiti činjenicu da se u radnoj skupini nalaze cehovska udruženja poput javnobilježničke komore, odvjetničke komore i Hrvatske udruge banaka tj. oni koji su iz Ovršnog izvlačili najviše, sastavili sa zemljom 330.000 blokiranih građana i grčevito se bore i dalje ostati u ovršnom biznisu no, nadam se da ćemo dobiti odgovore od ministra koja je njihova uloga u izradi novog Ovršnog zakona jer po meni se ovdje radi o sukobu interesa”, tumači Strinavić.

“Iskreno sam očekivao da će radna skupina biti sastavljena od neovisnih stručnjaka, a ne cehovskih udruženja.
Ministru Bošnjakoviću kao kreatoru ovog zakona bi trebale biti poznate sve njegove manjkavosti i za to nam ne treba godinu dana da se to ispravi. Ponovit ću po tisućiti puta da je problem u 300.000 blokiranih građana koji su u blokadi duže od 365 dana i njihovi problemi se ne rješavaju i ne mogu riješiti Ovršnim nego isključivo stečajnim zakonom i to je apsolutni prioritet udruge Blokirani, zaključuje Strinavić.

Share This Article