U Akciji Agrokor uhićen i savjetnik Ante Ramljaka: Što je sve u politici i gospodarstvu bio Damir Kuštrak

Rano jutros počela je Akcija Agrokor. Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati – policija je stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Todorićevih, kao i na još šezdesetak lokacija. Na ‘meti’ istrage DORH-a je 15 ljudi.

Uhićenih je šestero, a među njima je i Damir Kuštrak.

Damir Kuštrak je, kako je neslužbeno doznao N1, jedini od Todoriću bliskih ljudi ostao angažiran i nakon otvaranja postupka izvanredne Uprave. Ramljak ga je, naime, angažirao kao svoga savjetnika. Osim toga, kako su neslužbeno doznali, i Kuštrakov je ured u Tornju pregledan tijekom Akcije Agrokor.

Provjeru ovih informacija zatražili su u koncernu.

„Točno je da je Damir Kuštrak jedini bivši član najvišeg menadžmenta Agrokora koji je nakon otvaranja postupka izvanredne uprave ostao zaposlenik Agrokora d.d. te je od 2. svibnja ove godine zaposlen na mjestu savjetnika. Radnje vezane uz današnju policijsku akciju izvanredna uprava ne može komentirati.“, odgovorili su iz Agrokora na pitanja N1.

Damir Kuštrak rodio se 1956. u Koprivnici, a 1983. je u Zagrebu diplomirao građevinu. Nekoliko godina predavao je na Agronomskom fakultetu, gdje mu je među ostalima, student bio i Damir Polančec, nekadašnji HDZ-ov potpredsjednik vlade zadužen za gospodarstvo.

Onda je 1994. prešao u Agrokor i idućih šest godina bio stariji potpredsjednik u koncernu Ivice Todorića.

Atribut “Todorićeva čovjeka” zadržao je i ulaskom u vladu Ivice Račana, gdje je kao član HSLS-a imenovan zamjenikom ministra financija.

Tijekom iduće četiri godine, bio je de facto glavni kreator državnog proračuna, pisao je prije 10 godina Nacional.

Kada je vlast preuzeo Ivo Sanader, odlučio se vratiti u gospodarstvo i ubrzo zatim preuzeo je Mediku, a nakon toga bio je i šef HUP-a, pa se opet vratio kod Todorića u Agrokor.

VIDEO Agrokor je država u državi i pitanje je koliko su daleko pipci te države u ovoj državi

Facebook Komentari