Pretrage oko Agrokora bi mogle potrajati cijeli dan, evo što DORH i policija traže

Odvjetnik Branko Šerić gostovao je u posebnom programu N1 televizije, a na temu Akcije Agrokor koja je započela jutros u 5:50 kada je policija stigla u Kulmerove dvore, kod Piruške Canjuge, Ljerke Puljić, Ivana Crnjca…

Šerić u razgovoru za N1 kaže da nije neobično da je jutros krenula policijska akcija oko Agrokora dok se glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan nalazi na službenom putu u Rusiji: “Po meni nije ništa neobično jer svaki postupak teče svojom tijekom, postoje operativni zamjenici koji rade na tim predmetima i glavni državni odvjetnik ne mora biti u zemlji kad se vode.”
Šerić je pojasnio što policija u ovom trenutku radi.
Šerić tvrdi da prošli tjedan predstavljni nalaz revizije o poslovanju koncerna Agrokor ne može biti dokaz DORH-u i povod da krene u akciju, ali da može biti određena smjernica i putokaz.
“Uz nalog suca istrage policija vrši pretres svih prostora, i poslovnih i stambenih, s ciljem da nađe neke dokumene i tragove, a što bi se odnosilo na počinjenje kaznenih dijela. To zna potrajati dugo, može biti cijeli dan. Ako se zatekne u stanu netko od usumnjičenih, onda mu se uručuje nalog, nakon toga slijedi uhićenje i preprata kod državnog odvjetnika na ispitivanje. Ta osoba ima pravo na odvjetnika i odvjetnik prisustvuje pretragama, a mora biti prisutan na ispitivanju kod državnog odvjetnika.”

U medijima se nagađa da DORH-u za slučaj Agrokora neće imati dovoljno sredstva, treba im pet milijuna kuna. Na pitanje imali li DORH dovoljno novca i ljudi, kaže: “Sve se može kada se hoće, sve je stvar je motivacije, sredstva su potrebna da se izvrše komplicirana vještačenja forenzičara, a što iziskuje velika sredstva, ali mislim da je sada sve na početku, a tijekom istrage će se to trebati sve ponoviti i utvrđivati na temlju dokaza.

Facebook Komentari