Oglasio se Ivica Todorić o jutrošnjoj akciji policije i DORH-a

Ivica Todorić oglasio se na svom blogu.

“Ipak neočekivano, jer u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva kaznena djela, pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi.

Da su mi pronašli i jedan Euro otuđenog i pronevjerenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina. Riječ je o političkom procesu . Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti.

Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi.

To ću učiniti u sljedećih nekoliko dana, jer su mi teško povrijeđena ljudska prava . Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskom istražnom povjerenstvu ili njegovim predstavnicima ako ga, kako je vjerojatno dogovoreno na subotnjem sastanku u Vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina. Svojim ću se javnim djelovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protuustavne radnje i premijera Plenkovića , ministra Božinovića i gospođe Dalić koji obilato politički sponzoriraju Ramljaka i društvo iz Agrokora, a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, gospodarske i financijske štete.

Niti uhićenja, niti eklatantna pravna neregularnost u rasvjetljavanju svih okolnosti me neće spriječiti”, napisao je Todorić.

Sin nije u Hrvatskoj

Rajko Čogurić, odvjetnik Ante Todorića, gostovao je u programu N1, nakon što je jutros počela Akcija Agrokor.

Što u ovom trenutku znate o akciji koja je krenula jutros?
Ništa, ovog trenutka se vrše pretrage domova i službenih prostorija. Ja sam na putu prema Kulmerovim dvorima. Detalje ću znati čim pristignem gore. Gore se nalazi moj kolega Fran Ogurić. Znam vrlo šturo, gotovo nema pravnih detalja i činjenica s kojima bi se moglo polemizirati. Radi se više o političkoj deklaraciji, nego o pravnom aktu. Druge detalje nemam.

Jeste li u kontaktu s Antom Todorićem i je li on u Hrvatskoj?

On trenutno nije u Hrvatskoj, on se uredno prije mjesec i više dana odjavio i prijavio prebivalište na londonskoj adresi. Nije u bijegu i odazvat će se pravosudnim tijelima kad dobije formalni poziv.

Facebook Komentari