Na tužan dan pogibije Blage Zadre NK Sinđelić iz Trpinje ipak neće igrati s FK Crvenom Zvezdom

Prijateljska nogometna utakmica veterana NK Sinđelić iz Trpinje, inače sela nedaleko od Vukovara, i beogradske Crvene zvezde koja se trebala igrati u ponedjeljak, 16. listopada, je otkazana.

Potvrđeno je to iz ovoga nogometnog kluba navodeći kako je takva odluka donesena nakon razgovora s policijom koja nije mogla garantirati sigurnost.

Naime, problem se pojavio jer se utakmica trebala igrati na dan kada se obilježava obljetnica smrti jednoga od zapovjednika obrane Vukovara – Blage Zadre.

Upravo stoga je termin odigravanja utakmice, koja se trebala igrati povodom 90. obljetnice postojanja kluba, shvaćen kao velika provokacija. Trpinja je selo s većinskim srpskim stanovništvom i svega je na par kilometara udaljenosti od Vukovara. S obznanjivanjem termina odigravanja utakmice društvene mreže su se užarile. Mogle su se pročitati brojne osude uz navode kako se radi o velikoj provokaciji iz ovoga sela na dan kada se Vukovarci prisjećaju Blage Zadre.

Podsjećaju i kako su upravo iz Trpinje kretali tenkovski napadi prema Trpinjskoj cesti i Vukovaru. Druga pak strana tvrdi kako nije bila riječ o bilo kakvoj provokaciji nego je termin dogovoren u dogovoru dva kluba i s obzirom na njihovo slobodno vrijeme. Treba znati i kako NK Sinđelić se uspješno natječe u 2. ŽNL Nogometnog središta Vukovar. Inače, ovo ne bi bilo prvo gostovanje veterana nekoga od srbijanskih prvoligaša u selima Podunavlja.

Veterani Crvene zvezde su već dolazili u Negoslavce i Bobotu, također sela s većinskim srpskim stanovništvom. Ovoga proljeća u Borovu selu gostovala je i seniorska momčad FK Vojvodine iz Novoga Sada, piše Večernji list.

Kakva provokacija lokalnih Srba, na tužan dan pogibije Blage Zadre NK Sinđelić iz Trpinje igra s FK Crvenom Zvezdom

Facebook Komentari