DORH o Akciji Agrokor: Ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba

DORH se oglasio o policijskoj akciji u Kulmerovim dvorima.

“Povodom interesa i upita predstavnika sredstava javnog priopćavanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, sukladno članku 206.f Zakona o kaznenom postupku, odgovora kako je u tijeku postupanje nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i policije odnosno u tijeku su izvidi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja.

Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku.

Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

Informacije o daljnjem tijeku izvida kao i odluke, državno odvjetništvo će pravovremeno objaviti na internetskoj stranici sukladno zakonskim odredbama”, stoji u objavi.

O jutrošnjoj velikoj policijskoj akciji protiv bivših članova Uprave Agrokora oglasilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova.

“Policija u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija Republike Hrvatske provodi izvide. Sukladno članku 206.f st.1 Zakona o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida je tajno. S obzirom na fazu postupanja nismo u mogućnosti iznijeti više informacija”, priopćili su iz MUP-a.

Podsjetimo, policijska akcija provodi se na oko 60 lokacija, a u njoj sudjeluje više od 300 policajaca. Sve je krenulo s dolaskom policajaca pred Kulmerove dvore oko 5:55 ujutro, a nastavilo se pretresom kuća i stanova bivših članova uprave Agrokora.

Oglasio se Ivica Todorić o jutrošnjoj akciji policije i DORH-a

Ljubo Pavasović Visković otkrio zašto je Ivica Crnjac uhićen

Facebook Komentari