Kek nakon jednog od najvećih iznenađenja sezone: Ovakve se utakmice u nogometu događaju

Nogometaši Istre 1961 potpuno su neočekivano tri boda uhvatili u duelu protiv Rijeke, u utakmici 12. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

S 1:0 su Puljani svladali Rijeku i tako ostvarili drugu pobjedu u sezoni, a svakako vrijedi napomenuti da je pulska momčad u domaćim utakmicama protiv Dinama i Rijeke, dvije vodeće momčadi Lige, osvojila čak četiri od maksimalnih šest bodova.

Jedini je pogodak u ogledu postigao David Puclin u 17. minuti.

Sve do kraja Rijeka je napadala i pokušavala okrenuti rezultat. Pogotovo je nasrnula u drugom dijelu, ali su igrači Rijeke pogađali okvir vratiju, promašivali nemoguće i na kraju pali na ovom gostovanju.

HT Prva liga, 12. kolo: Istra 1961 – Rijeka 1:0 (Puclin 17.)

Kek: Ovakve se utakmice u nogometu događaju

Vjerojatno najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone dogodilo se ove subote kada je Istra 1961 u Puli s 1:0 pobijedila aktualnog prvaka Rijeku. Evo i reakcije trenera, nakon te druge pulske pobjede u sezoni.

Darko Raić Sudar, trener Istre 1961:

– Čestitam mojim igračima jer su se unatoč svim našim problemima bacili na glavu u ovoj utakmici. Naravno, imali smo i mnogo sreće, ali bez toga ne ide u ovakvim utakmicama. Znali smo da za dobar rezultat trebamo sjajan dan našeg vratara. Nadam se da će ova pobjeda probuditi i grad i ljude oko kluba jer naša je situacija jako teška.

Matjaž Kek, trener Rijeke:

– Ovakve se stvari u nogometu događaju. Imali smo kontrolu i brojne prilike, ali nismo uzeli ništa. Bilo bi nekorektno kada ne bih čestitao suparnicima na zasluženoj pobjedi. Bilo je nekih odluka koje bi trebao pogledati i potom komentirati, ali ne želim sada o tome. Oni su zabili, mi smo promašili sve i svašta i rezultat je takav, piše HNTV.

Facebook Komentari