Bivši član Liberalne stranke: Kako sam kod Todorića išao po donaciju u kešu

Bruno Mirtl, bivši član Liberalne stranke, izjavio je za HRT da je nekada vodio fond kroz koji su se prikupljala sredstva te da mu je jedan saborski zastupnik LS-a iz Osijeka kazao da ode u Agrokor po novac kojega će mu dati Ivica Todorić. Dao mi je 50.000 kuna. Odnio sam to u stranku tadašnjem tajniku, jednom generalu, i on je to drugu dan stavio na banku, kazao je Mirtl.

Na pitanje novinara je li osobno bio s Todorićem, Mirtl je to potvrdio. Nakon nekoliko uvodnih rečenica Todorić je rekao da su on, supruga i njegova djeca, koja su bila još mala, odvojili donaciju za Liberalnu stranku. Nisam u tom trenutku znao da se radi o 50.000 kuna jer nisam mogao tamo to brojiti pred njim, dodaje Mirtl.

Gospodin Todorić nije bio simpatizer ni jedne stranke, on je vrlo pragmatično funkcionirao. Njemu je u svakom dijelu Hrvatske nešto trebalo i Liberalna stranka je bila mala stranka i imala je nekoliko gradonačelnika i dobro su došli. Velike stranke su dobivale šakom i kapom, ja to mislim. Nemam dokaz o tome, izjavio je Mirtl, bivši član Liberalne stranke.

Ne bojim se posljedica, kaj mi mogu napraviti, kazao je.

Na pitanje zašto se sada javlja, Mirtl je rekao kako smatra da su veliku stvar u Todorićevom rastu imale političke stranke. Na neki način ga hoću obraniti. Svi smo ko ludi išli kod njega da bi dobili nešto i da bi nam dao. Trgali su se za njega, bili bi sretni da nam je 15 dkg mortadele dao i to vam je, eto to je razlog zašto sada.. Sad svi napadaju Todorića, a svi su ga voljeli užasno, naglasio je.

Facebook Komentari