Ni Opara nije dugo izdržao: Najavljen novi val zapošljavanja u splitskoj gradskoj upravi

U gradskoj upravi trenutačno je zaposlen 451 službenik i namještenik, otkriva plan prijama u službu za 2017. godinu objavljen u najnovijem službenom listu.

Isti dokument, koji nosi naziv “kratkoročni plan”, otkriva i kako će gradonačelnik Andro Krstulović Opara, na prijedlog pročelnika upravnih tijela, do kraja godine u Banovini na neodređeno zaposliti još pet magistara struke i jednog prvostupnika, za što će uskoro biti raspisani i pripadajući javni natječaji.

Prvi je to veći val otvaranja novih radnih mjesta u lokalnoj vlasti nakon suglasnosti koju je poteštat potpisao tvrtki “Split parking” za zapošljavanje direktorova savjetnika i ukupno 12 djelatnika za “stalno”.

Jedna od prvih protokoliranih odluka HDZ-ova gradonačelnika, donesena 16. lipnja, bio je zaključak o zabrani zasnivanja radnih odnosa bez njegove suglasnosti koji se odnosio na otvaranje novih radnih mjesta, ali i popunjavanje upražnjenih mjesta na određeno ili na neodređeno radno vrijeme koji vrijedi i za sve ustanove kojima je Grad osnivač.

Nema nam druge nego vjerovati da je novih šest “stanovnika” koji će useliti u Banovinu neophodno za funkcioniranje Splita.., piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari