U Rusiju idu i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović uskoro putuje u Rusiju. Medijske napise o tom putu, a vezano uz navodno narušene odnose Vlade i Ureda predsjednice premijer naziva ‘bizarnima’. U Rusiju idu i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Kako neslužbeno doznaje N1 televizija Dinko Cvitan ide samo u Soči gdje će potpisati program suradnje između državnih odvjetništava dvije zemlje, nakon čega se komercijalnim letom vraća za Hrvatsku.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pak putuje u Moskvu i Sankt Peterburg i to radi gradske suradnje.

Cvitan i Bandić neće biti u istom avionu s predsjednicom niti su dio iste delegacije. Pritom će se samo najuže izaslanstvo sastati s Vladimirom Putinom.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u četvrtak je odbacio i nazvao bizarnim tvrdnje pojedinih medija da vlada opstruira službeni posjet predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović Rusiji idući tjedan.

“Očito je da se nastoji u medijski prostor proturiti informacije koje nisu niti utemeljene niti su točne”, rekao je Plenković na sjednici vlade istaknuvši da Banski dvori podržavaju predsjedničin posjet Rusiji, kao i njezine druge međunarodne aktivnosti.

“S obzirom da i vi, kao i javnost, čitate bizarne komentare u medijima da li vlada pomaže ili ne posjet predsjednice, bilo bi dobro da i to razjasnimo”, dodao je Plenković u obraćanju ministrima.

Naveo je da će u izaslanstvu koje će idući tjedan s predsjednicom Grabar-Kitarović putovati u Rusiji biti i potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić koja j prije nekoliko dana bila s izaslanstvom u Moskvi na sastanku mješovitog hrvatsko-ruskog gospodarskog odbora koji je, istaknuo je premijer, također bio u funkciji posjeta predsjednice države Moskvi.

Uz nju, u delegaciji su i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te državna tajnica u MVEP-u Zdravka Bušić, pošto je ministrica Marija Pejčinović Burić u to vrijeme u Bruxellesu na sastanku o Brexitu.

VIDEO Plenković: Ovo što se piše o posjetu Predsjednice RH Ruskoj Federaciji je nešto najbizarnije što sam čitao

Facebook Komentari