Maras javno pozvao Todorića da dođe na Istražno povjerenstvo ispričati priču oko Knightheada

Hrvatski sabor u četvrtak jer nastavio sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu zakona o regulaciji tržišta željezničkih usluga i zaštiti prava putnika u željezničkom prijevozu kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s europskim.

Tim zakonom se uređuje područje regulacije tržišta željezničkih usluga i zaštite prava putnika u željezničkom prijevozu, nadležnost i ovlasti nacionalnog regulatornog tijela te inspekcijski nadzor. Sjednica je, uobičajeno, počela stankom.

Ivan Lovrinović tražio je stanku da upozori javnost na štetnost pojedinih odredbi Zakona o hrvatskim šumama.

Slaven Dobrović želi govoriti o ozbiljnosti situacije u pogledu gospodarenja otpadom. SDP je tražio stanku zbog unutarnjopolitičke situacije. Branko Bačić tražio je stanku zbog aktualne političke situacije.

‘Upozoravam građane da HDZ i dalje ne želi dati odgovore na pitanja oko Agrokora. Činjenica je i sada da će HDZ sve napraviti da do odgovora koje tražimo na Povjerenstvu ne dođe. A tražimo vrlo jednostavne odgovore. Zašto je Ramljak doveo svoje partnere da zarade 400 milijuna eura, odakle Milijanu Brkiću informacije koliko je i kome novaca posuđivao HBOR. Izgleda da se obavještajna zajednica uključila u sve. Ne žele dati odgovore na pitanja što su Marić, Ramljak, Dalić, Knighthead radili i zaradili 400 milijuna kuna, a rizik su preuzeli građani. Javno pozivam Ivicu Todorića da dođe 30. listopada na prvu sjednicu Povjerenstva za Agrokor, kazao je Gordan Maras obrazlažući zahtjev za stankom. Pozvao je kolege iz HDZ-a da podrže ovaj prijedlog. Svi koji žele čuti istinu, trebaju ovo podržati’, rekao je.

Odgovorio mu je HDZ-ov Bačić nazvavši njegov istup politikantskim.

‘Predložio bi da tajništvo odredi još jednu prostoriju gdje kolega Maras može cijeli dan lamentirati i vikom zamjeniti argumente’, poručio mu je Branko Bačić. ‘Podržavamo rad povjerenstva, ali ne želimo da povjerenstvo bude predmet politikanstva. Ovo što radite je politikanstvo i opstruiranje rada povjerenstva’, rekao je predsjednik HDZ-ovog kluba zastupnika.

Facebook Komentari