Svi premijeri trebaju stati pred istražno povjerenstvo, velika je odgovornost na šefovima Porezne uprave, na ministrima financija, guvernerima, ljudima iz HANFA-e

Politički tajnik Most Nikola Grmoja prokomentirao je osnivanje povjerenstva za Agrokor i rekao što očekuje od njega, te koga će Most pozvati kao svjedoka.

“Ja sam za povjerenstvo glasao suzdržano. Proces koji se vodio nije bio transparenatan. Vjerujem da će zbog velikog interesa javnosti povjerenstvo biti praćeno, ali ne nadam se previše zaključcima, bavila su se i ranije povjerenstva sličnim temama pa nisu ispunila svoju svrhu. Interes javnosti je sada puno veći iako je jedan dio medija bio obilno financiran od strane Todorića. Ne može se tražiti odgovornost Ivice Todorića bez onog koji mu je ovo omogućio.

Povjerenstvo treba istražiti nastanak koncerna, Most je otvorio ovu priču, podigao kaznenu prijavu još prije šest mjeseci. Ja sam se i danas saborskim zastupnicima stavio na raspolaganje kako bi se slučaj raspleo”, rekao je Grmoja tijekom gostovanja u emisiji N1 studio uživo.

“Situacija je jasna, velika je odgovornost na šefovima Porezne uprave, nije bilo nadzora više od deset godina, na ministrima financija, guvernerima, ljudima iz HANFA-e, ali i premijerima za vrijeme kojih je Agorkor rastao, a nije bilo reakcije osim da mu se pogoduje. To je bila prva državna tvrtka s privatnim vlasnikom. Svi premijeri trebaju stati pred istražno povjerenstvo”, smatra Grmoja koji je bio upitan hoće li HDZ stopirati svjedočenje nekih pojedinaca s obzirom da ima većinu.

“Pozvao bih građane da prate i ako bude takvih opstrukcija znači da im nije do rješavanja problema”, rekao je Grmoja koji je prokomentirao navode da je izvanredni povjerenik Ante Ramljak pogodovao američkom fondu Knighthead.

“Ja bih kao domoljub volio da informacije koje su objavljene nisu istinite, ne želim vjerovati da je povjerenik pogodovao fondu. Ako je to istina, otvorit će se mogućnost tužbi hrvatske države i to ćemo mi platiti. Ako je to istina bit će jako loše po Hrvatsku. Volio bih da to nije istina”, rekao je Grmoja koji je otkrio koga će Mosta pozvati za svjedoke.

“Svi koju su bili akteri trebaju biti svjedoci. Božo Petrov isto ali on je jedini koji je objavio sve segmente sastanka. Sastanak s dobavljačima pokazuje njegovu odgovornosti, otvarao je pitanja dok su ih drugi gurali pod tepih. Da Petrov nije razgovarao s dobavljačima i upozorio premijera ne bi se ni otvorilo ovo pitanje nego bi se dogodio krah. Ovo je njegova zasluga. Da se oglušio kao predsjednik Sabora bilo bi to jako loše, Most se ne želi razračunavati s Todorićem već pomoći ljudima i spriječiti kolaps. To je kredit koji Most ima u ovom procesu i ja ću ga iskoristiti u ovom povjerenstvu”, zaključio je Grmoja.

Facebook Komentari