Todorić objasnio na što je potrošio gotovo 850 milijuna kuna koje mu je pozajmio Agrokor

Ivica Todorić u utorak je na svojoj internetskoj stranici ustvrdio kako su sve osobne pozajmice koje mu je Agrokor odobrio utrošene zakonski i transparentno.

U svom najnovijem postu Todorić ističe kako je prisiljen reagirati na “lažne i tendenciozne ocjene izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka koji u svrhu stvaranja senzacionalističke klime zbog navodno nezakonitih troškova obmanjuje javnost i institucije pravne države”.

Radi istinitog informiranja javnosti, kako navodi, ističe činjenice koje su Anti Ramljaku dobro poznate, a ipak ih zlonamjerno interpretira.

“Točno je da je meni osobno Agrokor d.d. odobrio pozajmicu i transferirao 650 milijuna kuna. No, isto tako je točno da je taj novac istovremenu otišao EBRD-u za isplatu njihovog kredita kada su izašli iz vlasništva čime su otkupljene dionice Agrokora. Također, istina da mi je Agrokor odobrio i pozajmicu od 192 milijuna kuna, kao što je i istina da je taj novac istovremeno transferiran za kamate Pik toggle kreditora. Nijedan euro nije ostao na mojem privatnom računu. Za ove transakcije postoji sva valjana dokumentacija u Agrokoru, i nikakvog skrivanja niti nelegalnih isplata kako insinuira Ramljak nije bilo”, navodi Todorić u svom novom postu.

“Da me Vlada neustavnim Lex Agrokorom nije onemogućila u restrukturiranju i vođenju Koncerna, sve bi se obveze podmirile iz stvorene vrijednosti moje kompanije. Također, na sve troškove koje spominje Ramljak u svojoj prezentaciji plaćen je porez i one su zakonski potpuno transparentne. Činjenica je i da u cijelom izvješću izvanredne uprave Agrokora postoje sporne stavke u računovodstvenim i revizorskim standardima, o čemu ću , nakon dubinske analize, dati svoj cjeloviti osvrt”, zaključuje Todorić u svom najnovijem postu.

Share This Article