Brojni vijećnici Skupštine Sisačko-moslavačke županije dali su svoj iskaz policiji zbog podmićivanja

Tijekom proteklog tjedna brojni vijećnici Skupštine Sisačko-moslavačke županije dali su svoj iskaz policiji vezano uz konstituirajuću sjednicu Županijske skupštine održane 26. lipnja ove godine, a kada su oporbeni blok napustila tri vijećnika (jedan HNS-ovac, jedan član stranke BM 365 i jedan iz promijenimo Hrvatsku) i time osigurali potrebnu većinu HDZ-u i njihovu županu Ivi Žiniću.

Kako doznaje Večernji, riječ je o predistražnim radnjama koje provodi USKOK, a sve temeljem kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela podmićivanja zastupnika iz članka 339. Kaznenog zakona, a koju su oporbeni vijećnici podnijeli u srpnju.

Pod istragom su i okolnosti pod kojima je jedan od tih vijećnika, Josip Takač, uspio ostvariti vijećnički mandat u skupštini, a što je omogućeno time da je dva dana prije sjednice Skupštine dao otkaz na svoje radno mjesto u Županijskoj upravi te odmah prešao na drugo radno mjesto u županijskoj Razvojnoj agenciji SIMORA.

Naime, zakon brani zaposlenicima županijske uprave da budu vijećnici u županijskoj skupštini, no takve prepreke nema ako je riječ o zaposlenicima tvrtki i ustanova u vlasništvu same županije, piše Večernji list.

Facebook Komentari