Plenković je u Vatikanu, evo što kaže o ugovorima sa Svetom stolicom

Premijer Andrej Plenković s obitelji i izaslanstvom u Vatikanu se susreo s papom Franjom. Prvu audijenciju kod Svetog Oca premijer je iskoristio za razgovor o završetku postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca te jačanju odnosa Vatikana i Hrvatske.

“Kao i kod ranijih posjeta hrvatskih dužnosnika iskoristio sam priliku da Svetog oca pozovem u Hrvatsku, to bi puno značilo hrvatskom narodu, svima koji ga cijene i štuju. Moj je dojam da će se dogoditi, na njemu je da odabere najprimjereniji trenutak”, rekao je Plenković nakon susreta s Papom.

Navodi da su razgovarali i o procesu kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca, a premijerom dojam je da taj proces “ide dobro, u pravom smjeru”.

“Volio bih kada bi taj posjet Pape, koji će se dogoditi, bio i u tom kontekstu. S državnim tajnikom Pietrom Parolinom razgovarao sam o bilateralnim odnosima, postojećim odnosima, o svemu što se zbiva u europskom kontekstu, što se događa u jugoistočnoj Europi i važnoj ulozi Hrvatske koja treba projicirati svoja iskustva pa i političku stabilnost na susjede”, rekao je Plenković a za ugovore sa Svetom stolicom kaže: “Poštivat ćemo ugovore koji su tu i koji dobro reguliraju naše odnose”, prenosi N1.

Facebook Komentari