Nadamo se pozitivnom rezultatu u Ukrajini, a odluka o izborniku donesena je jednoglasno

FOTO: HNS

Davor Šuker na izvanrednoj konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu AS potvrdio je kako Hrvatska ima novog izbornika. Čelnici HNS-a nakon utakmice s Finskom do dugo u noć su raspravljali o Čačićevoj sudbini te o mogućem nasljedniku, a konačna odluka donesena je na današnjem izvanrednom sastanku u Opatiji.

– Za hrvatsku javnost najvažnija informacija je da je novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Nadamo se pozitivnom rezultatu u Ukrajini, a odluka o izborniku donesena je jednoglasno. Sporazumno smo raskinuli suradnju s Antom Čačićem – kazao je Šuker te dodao: – Dalić je odmah prihvatio poziv sjeo u auto i krenuo iz Splita za Zagreb te će putovati s momčadi u Kijev.

Imena onih koji su još kandidirali za mjesto izbornika doznat ćete sljedećeg tjedna. Predsjednik HNS-a potom je objasnio kako je došlo do odluke o Čačićevoj smjeni.

– Uzeli smo 12 bodova od četiri… Analizirali smo sve utakmice i shvatili da nam nešto fali. Zato smo se odlučili za promjenu. Članovi izvršnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku. Kada ovako gledamo, Ukrajina je favorit na papiru, ali vjerujemo da će netko od naših igrača eksplodirati i zabiti.

Facebook Komentari