Marušić pisao Plenkoviću: Nadamnom nemate nikakvu ingerenciju niti je možete ikada imati jer u stvaranju Vašeg anacionalnog i regionalno orijentiranog društva ne želim sudjelovati kao ni većina Hrvata

Hrvoje Marušić, kojeg je HDZ na posljednjem predsjedništvu spominjao kao člana kojeg će isključiti zbog objave na fb-u, poslao je pismo Andreju Plenkoviću i Predsjedništvu stranke, koje prenosimo u cijelosti:

HDZ

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA ZAJEDNICA PODUZETNIKA l OBRTNIKA

n/r gospodine Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a

n/p predsjedništvo HDZ-a

Poštovani predsjedniče HDZ-a Andrej Plenković,

Želim Vam se obratiti ovim putem kroz javno priopćenje uostalom kako ste se i Vi tj. glasnogovornik stranke obratili meni.

Naime, vrlo sam neugodno iznenađen Vašim istupom na predsjedništvu stranke, a i stavom samog predsjedništva, da me se isključuje iz stranke!

Ja sam kao član HDZ-a istupio iz stranke uoči lokalnih svibanjskih izbora o čemu sam i gradski odbor HDZ-a izvijestio i pisanim putem, a što je i objavljeno preko nekih medija.

Stoga ne znam otkud Vam pravo uopće spominjati me u bilo kakvom kontekstu člana HDZ-a i isključivati me iz stranke u koju sam došao na poziv lokalnih dužnosnika HDZ-a prije 5 godina, a kao što sam rekao, iz nje sam izašao u svibnju prošle godine. Što se tiče mog mjesta predsjednika Zajednica Poduzetnika i Obrtnika -HDZ-a, Zajednice koju sam osnovao u 18 hrvatskih županija, i to isključivo vlastitim sredstvima bez ijedne kune troška stranci, moram Vas izvijestiti da nad tom mojom funkcijom nemate nikakvu ingerenciju jer u pravilniku ZPO-HDZ-a stoji da član zajednice ne mora biti član HDZ-a. ZPO-HDZ pokušala je čelništvu stranke objasniti bit poduzetništva i što bi poduzetništvo i obrt trebalo značiti u jednom modernom i europskom društvu.

Međutim, kao nagradu za naš rad i trud dobili smo ukidanje Ministarstva poduzetništva i obrta, potpuno marginaliziranje poduzetništva i obrta u ovom društvu. Po istraživanjima međunarodnih agencija na zadnjem smo mjestu po percepciji važnosti poduzetništva u društvu što se vidi i iz pisanja večernjeg lista (https://www.vecernj i.hr/premium/zasto-se-u-hrvatskoi-od-64-zemlje-najmanje-cijeni-poduzetnistvo-1194288) .

Što se tiče mog mjesta predsjednika ZPO-HDZ-a moj mandat ističe u ožujku 2018. godine, ali zbog nemogućnosti rada u ovakvim okolnostima ja ću se povući te svoje mjesto prepustiti potpredsjednicima Zajednice kako bi mogli pripremiti redovnu izbornu skupštinu kada oni o tome odluče.

Dakle, gospodine Plenkoviću, nadamnom nemate nikakvu ingerenciju niti je možete ikada imati jer u stvaranju Vašeg anacionalnog i regionalno orijentiranog društva ne želim sudjelovati kao ni većina Hrvata. Svi oni koji relativiziraju temeljne hrvatske vrijednosti i dozvoljavaju kojekakvim ratnim huškačima šetanje po Hrvatskoj i raznim udrugama da traže ispriku Hrvata za potpuno legitimno i časno, uz velike žrtve izborenu slobodu, s takvima stvarno ne mogu pronaći zajednički jezik.

Stoga Vas molim da me više ne spominjete na Vašim stranačkim tijelima, ne isključujete iz stranke čiji nisam član i molim Vas počnite se baviti stvarima puno bitnijima za hrvatsko društvo.

Hrvoje Marušić

Predsjednik ZPO-HDZ-a

Split, 06.10.2017.

Zbog posta na društvenoj mreži o strijeljanju, HDZ će odstrijeliti Hrvoja Marušića

HDZ se ogradio od stavova Hrvoja Marušića, HDZ-ovca koji je na fb-u žestoko komentirao, pa je prijavljen DORH-u

HDZ-ovac na fb-u žestoko komentirao, pa je Inicijativa mladih za ljudska prava pisala DORH-u, Predsjednici….

Facebook Komentari